Spoločnosť Koss predstavila Bluetooth verziu obľúbených slúchadiel Porta Pro.

Tie prichádzajú s podporou kodeku AptX a 12 hodinovou výdržou. Pôvodná verzia bola predstavená v roku 1984 a tieto slúchadlá sa radia k malej skupine elektroniky, ktorá dokázala vo svojej pôvodnej podobe prežiť tak veľké časové obdobie.

Dlhotrvajúca popularita je znakom kvality a veľkej popularity, ale nakoniec aj spoločnosť Koss musela zareagovať na trend miznúcich audio vstupov z moderných smartfónov. Reakciou je včera predstavený model  Koss Porta Pro Wireless.

Novinka ponúka všetko to, na čo boli používatelia zvyknutí pri pôvodných Koss Porta Pro. Pohodlie je zabezpečované penovými krytkami, ktoré sú zhodné s pôvodnou verziou slúchadiel, ako aj kovovým nastaviteľným mostom. Detaily v podobe modrej farby sú taktiež zachované.

Bluetooth verzia Porta Pro sa začala predávať ihneď po predstavení v cene 79,99 dolárov, čo je približne o 20 dolárov viac ako stoja klasické káblové Koss Porta Pro. Pripojenie Porta Pro Wireless je zabezpečované pomocou Bluetooth 4.1 s podporou kodeku aptX. Táto verzia ponúka aj mikrofón s diaľkovým ovládačom a batériu s 12 hodinovou výdržou.

Cenovka okolo 80 dolárov stále radí Koss Porta Pro Wireless medzi najlacnejšie Bluetooth slúchadlá vôbec. Sami sme zvedaví ako sa odrazí Bluetooth technológia na zvukovom prejave novinky.

Pokiaľ máte o Koss Porta Pro Wireless záujem, dajú sa okamžite objednať cez stránku Amazon.com za cenu 79,99 dolárov (prepočet 66,22 €). Poplatok za doručenie na Slovensko je 35,23 dolárov (prepočet 29,17 €). Očakávame však, že budú časom dostupné aj v obchodoch na Slovensku.

zdroj: theverge

Prečítajte si aj:

Shure KSE1200: Elektrostatické slúchadlá za 1999 dolárov

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.