SoundBar TCL TS8132 výrazne vylepší zvuk z vášho televízora. A prichádza s kvalitne spracovaným dizajnom.

Tlačidlové ovládanie na soundbare TCL TS8132

Tlačidlové ovládanie na soundbare TCL TS8132. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

My sme ho testovali so špičkovým televízorom TCL C825, ktorý má sám o sebe výborný zvuk. Tento soundbar ho dokázal urobiť ešte kvalitnejším a to hlavne z hľadiska priestorového podania zvuku. TCL TS8132 je aktívna reproduktorová zostava, ktorá v sebe obsahuje 3.1.2 kanálovú zostavu. Na prehrávanie výrazných basov je súčasťou toho soundbaru aj aktívny subwoofer. Ten je k základnej časti pripojený bezdrôtovo a funguje to na prvé zapojenie.

Zostava TCL TS8132 tak ponúka celkový hudobný výkon až 350 W. Najdôležitejšou vlastnosťou je sýty priestorový zvuk, pričom podporuje hudobný formát Dolby Atmos, Dolby TrueHD a Dolby Digital Plus.

Najjednoduchšie pripojenie k televízoru je cez HDMI port s využitím eARC, ale môžete využiť aj digitálne optické prepojenie. Na spojenie s mobilnými zariadeniami podporuje aj WiFi či Bluetooth. Takto sme ho využívali pri spojení s hudobnými službami Spotify a Tidal.

Pripojenia na TCL 8132. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Pripojenia na TCL 8132. Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk

Vo výbave aj USB konektor, teda hudbu môžete prehrávať aj z externých úložísk. Využiť môžete aj systém Chromecast alebo Airplay. Využiť môžete aj funkciu 4K Video Pass na prácu s obsahom vo vysokom rozlíšení.

Na ovládanie slúži skrytý displej, ktorý sa zobrazí vtedy, keď niečo prepínate. Inak neruší dizajn celej zostavy. Vo výbave je aj vlastné diaľkové ovládanie, ovládať sa ale dá aj cez tlačidlá na hornej časti základnej jednotky.

SoundBar TCL TS8132 je vhodnou voľbou pre náročných divákov. Rozmery soundbaru sú 1000 × 130 × 65 mm, subwoofer meria 200 × 200 × 325 mm a je v čiernej farbe.

Cena: 349 eur

Zapožičal: TCL

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.