Nový model z dielne Redmi by mohol byť najlacnejším smartfónom so systémom Xiaomi HyperOS.

Xiaomi po predstavení viacerých smartfónov z rôznych cenových kategórií za posledné mesiace stále nepoľavuje. Nové modely vydáva ako na bežiacom páse a aj keď začiatok roka odštartovali cenovo dostupné modely, zdá sa, že ich stále nie je dostatok. Po sérii POCO M6, resp. POCO X6 a tiež modeloch z radu Redmi Note 13 sa pripravuje ďalší model z dielne značky Redmi. Podľa všetkého pôjde o najlacnejší model predstavený so systémom Xiaomi HyperOS, aký na trhu nájdete.

Je ním smartfón s označením Redmi 13, teda model nižšej triedy z dielne Redmi. Tento model doplní už predstavený Redmi 13C a my sa dozvedáme prvé informácie o jeho výbave. Vzhľadom na komponenty pôjde o cenovo dostupný smartfón, ktorý si bude môcť dovoliť takmer každý.

Redmi 13 je už na ceste

Séria smartfónov Redmi ešte pár generácií dozadu prichádzala na trh pravidelne a prinášala nové modely vo väčšej miere. Pri sérii Redmi 10 sa však výroba týchto telefónov mierne spomalila a telefóny s nižšou cenou sa objavili aj v sérii Redmi Note. Teraz sa však na vstup na trh pripravuje model Redmi 13, ktorý bude ďalším zástupcom populárnej série smartfónov. Vyznačovať sa bude najmä nižšou cenou, no aj špecifikáciami, ktoré potešia milovníkov lacnejších smartfónov.

Redmi Note 13 Pro 5GZdroj: TOUCHIT
Redmi Note 13 Pro 5G

Ako sa dozvedáme z posledného úniku, základom jeho výbavy bude čipset MediaTek Helio G88. Tento čipset je možné nájsť najmä v lacnejších telefónoch, ktorým však výkon nechýba ani na multitasking či menej náročné hry. Okrem toho však telefónu nebude chýbať ani väčšia batéria s kapacitou 5000 mAh. Takéto batérie sa nachádzajú aj v lacnejších Xiaomi smartfónoch pomerne často, čo je ich prednosťou.

Isté však je, že Redmi 13 príde na trh s operačným systémom Xiaomi HyperOS ako najlacnejší smartfón predstavený s týmto systémom. Postavený bude na Androide 14, teda najnovšej verzii Androidu. Dátum predstavenia tohto telefónu zatiaľ nie je stanovený, no očakáva sa, že Xiaomi nebude s jeho predstavením dlho čakať.

Zdroj: xiaomiadictos.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.