Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

TLC Toyota Auto Body predstavila členov tímu, ktorí budú súťažiť v nasledujúcom ročníku Rely Dakar. Skúsení veteráni sa pripravujú na svoje ôsme víťazstvo v rade v skupine sériovo vyrábaných automobilov T2. Na trase po Saudskej Arábii budú jazdci bojovať v dvoch Land Cruiseroch 200.

Tím Land Cruiser Toyota Auto Body

Toyota  predstavila jazdcov, ktorí sa postavia na štartovaciu čiaru pretekov v januári 2021.  Akira Miura a jeho pilot Laurent Lichtleuchter budú súťažiť v automobile číslo 340 ako tímoví lídri. Auto s číslom 345 bude riadiť nový jazdec Ronald Basso s pilotom Jeanom-Michelom Polatom. Kapitánom je Yuji Kakutani. Obe posádky budú jazdiť v produkčných modeloch Land Cruiser 200 s motorom V8 a musia prekonať  trasu dlhú  7 600 km.

„Prípravy na nadchádzajúcu Rely Dakar museli byť obmedzené kvôli mimoriadnej situácii spôsobenej pandémiou koronavírusu. Napriek tomu celý tím veľmi intenzívne pracoval na riešení problémov, ktoré nastali počas poslednej sezóny.  Teraz sme pripravení ešte lepšie.  Myslím si, že máme veľmi dobrú šancu na získanie ôsmeho víťazstva v rade v kategórii sériových automobilov,“ povedal Yuji Kakutani.

Land Cruiser 200 z Dakaru

Obe posádky štartujú v Land Cruiseroch VDJ200 s dĺžkou 4 950 mm a stálym pohonom 4×4. Motor  V8 s objemom 4 461 cm³, označením 1VD-FTV má výkon 300 km/h a spolupracuje so 6-stupňovou automatickou prevodovkou. Vozidlo dostalo nezávislé zavesenie kolies, ventilované brzdové kotúče vpredu aj vzadu a 17-palcové kované magnéziové kolesá s pneumatikami  BF Goodrich Mud-Terrain KM3 s rozmermi 285/70 R17. V súlade s bezpečnostnými predpismi pre skupinu T2 dostalo auto aj ochrannú klietku, 6-bodové bezpečnostné pásy, veľkokapacitné nádrže a hasiaci systém.

Dakarská skúška každý rok

V roku 2021 oslávi Land Cruiser svoje 70. narodeniny. Rely Dakar je pre tento automobil vynikajúcou príležitosťou dokazovať znova a znova svoju spoľahlivosť, odolnosť voči náročným podmienkam a schopnosti v teréne. Bez ohľadu na to, kde sa koná, je Rely Dakar najťažšou offroadovou súťažou sveta a predstavuje najnáročnejší test nielen pre prototypy, ktoré bojujú o prvenstvo v triede T1, ale aj pre sériovo vyrábané automobily, dostupné na bežnom trhu. TLC Toyota Auto Body je jedným z najdlhšie štartujúcich tímov na tomto podujatí.

Značky: