Kreativite sa medze nekladú, najmä v softvérovej aplikácii od Lega.

Zach Hill, technický marketingový manažér v divízii grafických kariet Intel Arc, ukázal vlastnú tvorbu z kociek Lega. Navrhol grafickú kartu Intel Arc Graphics A750 v mierke 1:1, teda životnej veľkosti. Návrh vytvoril v softvéri BrickLink Studio patriacemu skupine LEGO Group. O jeho činnosti priniesol správu web Tom’s Hardware a komentovaný prenos z návrhu si môžete pozrieť na Twitchi.

Jeho cieľom bolo vytvoriť čo najvernejšiu podobu modelu A750. Pôvodne navrhoval A770, no vernosti by chýbalo RGB osvetlenie. Karta má v skutočnosti až 90 LED diód s možnosťou konfigurácie farieb, pričom v základe svieti na modro. Lego má síce aj LED osvetlenie, ktoré využíva v niektorých svojich stavebniciach, no pre návrh karty 1:1 by nebolo reálne použiteľné. Do karty v tejto mierke by sa súčasti zo stavebnice nevošli.

Intel Arc Graphics A750 legoZdroj: Zach Hill

Na projekte pracuje už šesť mesiacov a hovorí, že stavebnica je dokončená na 80 % podľa jeho predstáv. Otázka sériovej výroby tejto stavebnice vyžaduje účasť fanúšikov a LEGO Ideas by mohlo tento návrh vziať do úvahy, ak by získal 10 000 hlasov.

Hill odhaduje 500 až 6000 kociek Lega, ktoré by stavebnica vyžadovala. Rozptyl je značný a výsledný počet kociek bude závisieť od detailnosti spracovania. Cena za takýto výtvor by mohla byť 120 USD, čo je skoro polovica cena reálnej grafickej karty.

Zdroj: Tom’s Hardware

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.