Na trh príde tento mesiac s cenovkou 149 EUR.

Nedávno sme informovali o HDMI počítači, ktorý pripravuje Lenovo. Výrobca poskytol bližšie informácie o ňom. Lenovo ideacentre Stick 300 sa bude predávať za výhodnú cenu od 149 EUR a umožní premeniť akýkoľvek televízor alebo monitor s HDMI na plne funkčný počítač s operačným systémom Windows. PC v kľúči ideacentre Stick 300 nevyzerá ako tradičný počítač, hoci po zapojení bezdrôtovej klávesnice a myši, ktoré komunikujú na frekvencii 2,4 GHz, poskytuje rovnaký výkon.

Jedno z potenciálnych využití je premena televízora v hotelovej izbe na smart multimediálne centrum, ktoré dokáže streamovať filmy, umožňuje video hovory s blízkymi alebo upravovanie pracovných dokumentov počas letu. Zariadenie má hrúbku iba 15 mm, pýši sa procesorom Intel Atom Z3735F, pamäťou 2G a kapacitou 32G. Dostupný je s operačným systémom Windows 8.1 s možnosťou prechodu na Windows 10 od 29. júla. Nechýba plná podpora funkcií WiFi a Bluetooth 4.0.

Počítač Lenovo ideacentre Stick 300 sa na pultoch objaví v prvej polovici júla. Cena sa bude pohybovať od 149 EUR.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit