Je podobne vybavený ako počítač od Intelu.

Pravdepodobne prichádza nová éra miniatúrnych počítačov, ktoré majú rozmery väčšieho USB kľúča a k externej obrazovke sa pripoja pomocou HDMI rozhrania. Takýto „kľúč“ obsahuje všetky potrebné komponenty počítača. Z hľadiska používateľa je potrebné spárovať bezdrôtovú klávesnicu a myš alebo na ovládanie počítača využiť mobilnú aplikáciu.

Jeden z takýchto počítačov sme nedávno predstavili. Nazýva sa Intel Compute Stick. Toto zariadenie však neostane jediné na trhu. V Číne by ste našli viacero neznačkových kópií a svoj HDMI počítač chystá aj spoločnosť Lenovo.

Výrobca oznámil, že zariadenie ponúkne procesor Intel Baytrail Z3735F CPU, 2 GB operačnej pamäte RAM a úložisko až do 32 GB. Zariadenie bude obsahovať predinštalovaný Windows 8.1, upgrade na Windows 10 by mal byť teoreticky možný. Problém by však mohol nastať kvôli prípadnému nedostatku úložiska pre potreby aktualizácie. Uvidíme, ako to nakoniec bude.

Zariadenie obsahuje zabudovaný reproduktor a čítačku SD kariet. Jeho výhodou bude o trochu nižšia cena v porovnaní s riešením od Intelu. Lenovo bude svoj HDMI počítač predávať za 130 dolárov.

Zdroj: TechCrunch

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit