Lenovo Legion Go vyzerá ako Switch so systémom Windows.

Ponuku takzvaných vreckových konzol čoskoro rozšíri nové zariadenie o Lenova, ktoré sa nazýva Legion Go. Prvé informácie o ňom sa objavili pred pár týždňami a teraz sa objavili aj prvé uniknuté obrázky tejto prenosnej konzoly, ktoré vyzerajú ako oficiálne. Zverejnil ich portál WindowsReport.com.

Legion Go vyzerá podobne ako iné vreckové konzoly na trhu, napríklad Nintendo Switch, Steam Deck či ROG ALLY. Ide vlastne o obrazovku umiestnenú medzi dvoma ovládačmi, ktoré sa však dajú odpojiť, čím sa z troch vyššie spomenutých zariadení môže pochváliť iba Switch.



Aj rozloženie tlačidiel na prednej strane vyzerá celkom štandardne, s dvoma analógovými páčkami, D-Padom, tlačidlami ABXY a niečím, čo vyzerá ako touchpad. Windows Report tiež uvádza, že na zariadení sa nachádzajú dva porty USB-C, jeden na hornej a druhý na spodnej strane, spolu s konektorom na slúchadlá, tlačidlami hlasitosti a slotom na kartu microSD. Na zadnej strane sa nachádza aj pozdĺžny stojan, čo bude výhodné pri hraní na stole.

Pôvodné fámy tvrdia, že Legion Go bude mať systém Windows 11, ponúkne 8-palcový displej a bude poháňaný novým procesorom Ryzen 740 Phoenix. Spoločnosť AMD tvrdila, že tento čip je ako prvý vybavený jadrom umelej inteligencie, nazvaným Ryzen AI, a že ponúkne 30 hodín prehrávania videa na notebooku. Samozrejme, čas prehrávania, ktorý získate na prenosnom počítači, ako je Legion Go, je plne závislý od batérie, o ktorej sme zatiaľ nič nepočuli.

Zdroj: WindowsReport.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.