Predstavený bude základný model Moto G5 aj jeho Plus verzia.

Tento rok to bude na výstave MWC v Barcelone skutočne pestré. LG predstaví model G6, Huawei svoju vlajkovú loď P10 a tlačové konferencie má aj Alcatel, Sony, Lenovo, Nokia a Samsung.

V prípade Lenova sa očakáva predstavenie nových smartfónov radu Moto G. Konkrétne má ísť o Moto G5 a Moto G5 Plus. Moto G4 sa na našom trhu síce nepredávalo, ale telefón Moto G4 Plus bol jedným z najpríjemnejších prekvapení minulého roka.

Moto G5 Plus by mal nasledovať v šľapajách svojho predchodcu. Telefón síce podľa najnovších informácií ponúkne 5,2-palcový Full HD displej, ktorý je o niečo menší v porovnaní s 5,5-palcovou uhlopriečkou modelu G4 Plus, avšak z hľadiska ostatných parametrov ide o klasický medziročný upgrade.

Novinka má vo výbave osemjadrový procesor s frekvenciou 2,0 GHz, čo bude pravdepodobne čip Snapdragon 625. 12 Mpx zadný fotoaparát má zaujať rýchlym zaostrovaním a nechýba ani NFC, snímač odtlačkov prstov a 3000 mAh batéria s rýchlym nabíjaním. Špekuluje sa aj o 4 GB operačnej pamäti a 32 GB úložisku. Operačný systém má byť Android 7.0.

Základný model Moto G5 ponúkne 5-palcový Full HD displej, procesor Snapdragon 430, 2 GB RAM / 32 GB, 2800 mAh batériu, 13 Mpx zadnú kameru a Android 7.0.

Bližšie informácie o dostupnosti a cenách by sme mohli spoznať už 26. februára na MWC v Barcelone.

Toto by mal byť smartfón Lenovo Moto G5 Plus

Zdroj: Android Authority

Prečítajte si aj:

Testovali sme Lenovo Moto G4 Plus

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit