Lenovo Phab 2 Pro, prvý smartfón na svete s podporou technológie Tango, je dostupný v obchodoch už aj online a zároveň ponúka niekoľko nových aplikácií prinášajúcich AR a VR zážitky.

Vo svojej podstate je Tango nástrojom na zvýšenie užitočnosti telefónu.

Reťazce Lowe’s a Wayfair predviedli Tango aplikácie, vďaka ktorým si užívatelia môžu umiestniť nábytok alebo domáce vybavenie v skutočnej veľkosti do svojich interiérov ešte predtým, než by sa rozhodli pre ich kúpu. Môžu sa okolo nich poprechádzať a dôkladne si ich obzrieť na obrazovke svojho Phab 2 Pro.

Ďalšou užitočnou aplikáciou pre interiérový dizajn je iStaging. Tá spája priestorové vnímanie technológie Tango s vlastnou technológiou Immersive Reality, ktorá umožňuje svojim používateľom navrhovať interiér priamo z Phab 2 Pro. Okrem toho, že budú mať príležitosť prejsť sa okolo bytového vybavenia pre svoj domov, všetky svoje návrhy si budú môcť zaznamenať a odfotiť. Po tom, čo sa rozhodnú pre nákup, vybrané položky si pohodlne objednajú priamo cez aplikáciu. iStaging okrem toho disponuje aplikáciou Plánovač pôdorysu, ktorá dizajnérom a realitným agentom umožní jednoducho odmerať a zmapovať interiér. Aplikácia  MagicPlan zasa ponúka možnosť odmerať miestnosti a nakresliť plány pôdorysov jednoduchým odfotením priestorov.

Tango sa nevyhne ani oblasti vzdelávania. Aplikácia Dinosaurs Among Us užívateľom umožní prechádzať sa pomedzi Velociraptormi v životnej veľkosti. Študenti sa tak budú môcť vzdelávať na základe skúmania virtuálnych dinosaurov. Ďalšou vzdelávacou aplikáciou, ktorá je vhodná aj na učenie doma, je Simulátor slnečnej sústavy – Solar Simulator at Scale. Vďaka nej si používatelia budú môcť premietať model slnečnej sústavy v reálnej mierke na stenu obývačky.

Aplikácia zmiešanej reality – “Holo” – zasa užívateľom umožní pridať hologram rozšírenej reality do prostredia reálneho sveta. Hologramy budú čoskoro dostupné v „holobalíkoch“obsahujúcich fotorealistické 3D hologramy zvierat, celebrít alebo fiktívnych postáv.

Zatiaľ ide len o prvú vlnu aplikácií, ktorá však v dostatočnej miere poukazuje na výhody vlastníctva smartfónu s podporou Tango technológie. No už teraz je známe, že škála aplikácií sa v roku 2017 rozrastie o ďalšie.

Lenovo Phab 2 Pro je v súčasnosti dostupný za sumu od 479 EUR.