Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dnes na veľtrhu 2016 Consumer Electronics Show (CES), sme predstavili AirClass – našu odpoveď na lepší zážitok z virtuálneho vzdelávania pre firemné školenia alebo dištančné vzdelávanie. Virtuálne vzdelávanie naďalej rastie ohromným tempom: Počet študentov, ktorí sa zúčastňujú na online alebo zmiešanom vzdelávaní za posledných päť rokov vzrástol o 80 percent, a 74 percent firiem využíva virtuálne vzdelávanie na školenie svojich zamestnancov.

AirClass sme navrhli na základe jednoducho používateľnej prístrojovej dosky pre inštruktorov aj študentov, s „dlaždicami“ pre zdieľanie dokumentov, fotiek a videí ako aj rozhovor naživo. Na rozdiel od riešení pre virtuálne porady, AirClass vám umožňuje znovu prehrať celú hodinu alebo školenie v poradí, v akom nasledovali a funkcia analýzy emócií sleduje zapájanie študenta tak, že zachytí a zanalyzuje video z jeho vlastnej webovej kamery.

Analytici predpovedajú, že trh so softvérom analyzujúcim emócie o päť rokov celosvetovo dosiahne hodnotu až 10 miliárd USD, a AirClass je medzi prvými, kto prináša túto funkcionalitu do virtuálneho vzdelávania. A takto to funguje: Študenti môžu zvoliť pridanie snímania kamerou svojho notebooku počas hodiny, tieto zábery sa skombinujú s dátami ostatných študentov a zanalyzujú, výsledkom čoho je správa o pozornosti a zapájania sa študenta počas prezentácie. AirClass túto analýzu poskytne inštruktorovi ako súčasť opätovného prehrania AirClass Replay. Potom už je na inštruktorovi, aby štýl a obsah svojej prezentácie prispôsobil a upravil pre budúce vyučovanie.

“Z pozorovania ľudí v prostredí virtuálneho vzdelávania vieme, že chcú interakciu so svojim inštruktorom aj „spolužiakmi“ spôsobom, ktorý napodobňuje skutočnú triedu,” povedal George He, seniorviceprezident a prezident skupiny Ecosystem and Cloud Services Business Group, Lenovo. “S AirClass od Stoneware, teraz súčasti Lenovo Software, je tento zážitok oveľa podmanivejší vďaka analýze emócií a skvelým možnostiam prehrávania.

Ceny a dostupnosť

AirClass sa bude predávať cez model predplatného podľa počtu inštruktorov a počtu tried na jedného inštruktora. S cenou od 600 USD na rok pre jedného inštruktora a jednu triedu, cena je len 12 USD na triedu pri počte až do 10 tried. Každá trieda má neobmedzený počet sedení. Podrobné cenové kalkulácie sú dostupné na stránke airclass.com.

Značky: