O tomto modeli sa dlhšie špekulovalo, potvrdilo ho samotné Lenovo.

Lenovo získalo pozornosť množstva médií, keď na výstave IFA v Berlíne predstavilo zariadenie menom Yoga Book. Tento 10-palcový konvertibilný tablet obsahuje dve dotykové plochy. Dotykovú obrazovku dopĺňa rovnako veľká plocha, ktorá funguje ako veľká dotyková klávesnica alebo touchpad na kreslenie či písanie.

Yoga Book je v predaji vo verziách so systémom Android a Windows 10. V prípade Android verzie spravilo Lenovo pomerne výrazné zásahy do používateľského rozhrania, ktoré je vďaka tomu lepšie prispôsobené pre potreby multitaskingu. Bez ohľadu na to, Android má stále určité obmedzenia, čo sa pracovného využitia týka a ak chcete zariadenie najmä na prácu, Windows verzia môže byť lepšou voľbou.

Ihneď po uvedení zariadenia na trh sa však objavili názory, že Lenovo mohlo radšej vyrobiť Yoga Book s operačným systémom Chrome OS než s Androidom. Tieto tvrdenia majú svoje opodstatnenie – Chrome OS ponúka plnohodnotnú podporu pre Android aplikácie a vo výsledku tak dostanete zariadenie, ktoré je lepšie prispôsobené pre produktivitu (ak si vystačíte s online nástrojmi) a vďaka Android aplikáciám ponúka viac ako dostatočné možnosti z hľadiska používania v offline režime.

Pravdepodobne si to uvedomuje aj samotný výrobca, nakoľko Jeff Meredith z Lenova potvrdil veľký záujem o uvedenie Chrome OS verzie na trh. Podľa jeho slov ide o výborný produkt pre školy a študentov. Lenovo pre portál Laptop Mag potvrdilo, že aj Chrome OS verzia bude podporovať Real Pen stylus, ktorý umožňuje písať rukou poznámky na papier a zároveň ich zaznamenávať digitálne.

Dátum uvedenia Chrome OS modelu nie je známy, očakáva sa však budúci rok.

Zdroj: The Verge

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit