A je pravdepodobnejšie, že sa ho dočkáme aj na Slovensku.

Lenovo predstavilo nový notebook s názvom Air 13 Pro a pri pohľade na parametre a dizajn si všimnete niekoľko spoločných prvkov s nedávno oznámenou prvotinou od Xiaomi – Mi Notebook Air.

Lenovo Air 13 Pro má 13,3-palcový IPS displej a procesor Intel Core i5-6200U. Dopĺňa ho 4 GB operačná pamäť a 256 GB SSD úložisko. Nechýba ani grafická karta NVIDIA GT940MX. Takmer identické sú aj rozmery, hrúbka 1,48 cm a hmotnosť 1,29 kg.

lenovo_air_2_nowat

V porovnaní s modelom od Xiaomi má Lenovo Air 13 Pro polovičnú operačnú pamäť (Xiaomi má 8 GB). Na druhej strane, Lenovo zabudovalo do notebooku snímač odtlačkov prstov. Cena novinky začína na úrovni 680 eur v prepočte, avšak iba v predpredaji. Cena sa následne zvýši na takmer 750 eur.

Dostupnosť pre ostatné krajiny zatiaľ nepoznáme, ale je pravdepodobnejšie, že na našom trhu oficiálne uvidíme Lenovo Air 13 Pro ako model od Xiaomi. Cena však bude asi trochu iná, vyššia.

Zdroj: GizmoChina

VIDEO: Mi Notebook Air je prvý notebook od Xiaomi. Stojí 680 eur, lacnejší model o 200 eur menej (doplnené)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit