Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Lenovo predstavila najnovšie prírastky do svojho portfólia mobilných pracovných staníc ThinkPad.

Nové počítače ThinkPad P16v, P16s Gen 2 a P14s Gen 4, poháňané najnovšími mobilnými procesormi AMD Ryzen™ PRO 7040 Series s voliteľnou profesionálnou grafikou NVIDIA RTX™1 dopĺňajú modely uvedené v máji 2023 a ponúkajú zákazníkom široký výber riešení mobilných pracovných staníc. Zariadenia radu ThinkPad P prinášajú prelomový výkon, prémiový dizajn a odolnosť pre náročné pracovné postupy v rôznych cenových kategóriách a obsahujú podporu pre Windows 11 a niekoľko verzií Linuxu®2. Prinášanie pokročilých a energeticky úsporných procesorov s technológiami AMD PRO a Ryzen™ AI na vybraných modeloch3 otvára rozšírený svet funkcií založených na umelej inteligencii pre pokročilú spoluprácu na mobilných pracovných staniciach ThinkPad.

Medzi nové modely patria:

  • ThinkPad P16v: Výkonná pracovná stanica pre tvorcov, ktorí potrebujú viac výkonu na zvládanie veľkého pracovného zaťaženia a ľahkú prácu s viacerými úlohami. Je vybavená mobilnými procesormi až AMD Ryzen 9 PRO 7040 radu HS, grafickým procesorom až NVIDIA RTX 2000 Ada Generation pre mobilné pracovné stanice a dvojitým tepelným vývodom, ktorý maximalizuje účinnosť chladenia. Ponúka tiež celý rad možností zobrazenia vrátane super jasného 800 nitového IPS panelu s nízkym vyžarovaním modrého svetla a najnovšie funkcie zabezpečenia chip-to-cloud, ktoré pomáhajú chrániť citlivé údaje a identitu na cestách.
  • ThinkPad P14s Gen 4 and P16s Gen 2: Mobilné pracovné stanice pre vysoko mobilných profesionálov, učiteľov a študentov, ktorí hľadajú ideálnu kombináciu výkonu a výdrže za príjemnú cenu bez kompromisov v oblasti zabezpečenia alebo odolnosti. Sú k dispozícii v čiernej farbe a sú vybavené procesormi AMD Ryzen 7 PRO 7040 Series Mobile s integrovaným grafickým procesorom AMD Radeon™ 700M Series. Majú tiež niekoľko možností zobrazenia vrátane displejov OLED vybavené LBL technológiou pre potlačenie škodlivého modrého žiarenia, voliteľnú 5 Mpx kameru, ako aj celý rad možností batérie na podporu hybridných pracovníkov.

Spoločnosť Lenovo ponúka aj komplexné portfólio služieb na podporu a ochranu investícií do pracovných staníc vrátane modelu Lenovo TruScale Device as a Service (DaaS), aktualizácie a rozšírenia záruky a služby Lenovo Premier Support Plus, ktorá ponúka priamy prístup k najlepším technikom spoločnosti Lenovo.

“Naše najnovšie pracovné stanice sú navrhnuté tak, aby pomáhali našim zákazníkom meniť veci k lepšiemu a mali dlhodobý pozitívny vplyv v ich oblastiach, či už ide o vedu a výskum, priemyslový dizajn, inžinierstvo a financie, médiá a zábavu, zdravotníctvo a vzdelávanie alebo čokoľvek iné. Sme odhodlaní prinášať inovácie zamerané na človeka, ktoré našim zákazníkom umožňujú rozvinúť ich potenciál pomocou mobilných pracovných staníc ThinkPad,” povedal Rob Herman, viceprezident a generálny riaditeľ, Worldwide Workstation and Client AI Business v spoločnosti Lenovo.

“Mobilné pracovné stanice poskytujú najmodernejšie počítačové skúsenosti potrebné na navrhovanie, simuláciu a tvorbu obsahu. Sme veľmi radi, že môžeme spoločnosti Lenovo poskytnúť najnovšie mobilné procesory Ryzen PRO série 7040 s prvým integrovaným AI enginom na svete na procesore Windows x864. Mobilné pracovné stanice ThinkPad poháňané spoločnosťou AMD podporia používateľov, aby maximalizovali svoju produktivitu, a zároveň pomôžu zmeniť budúcnosť práce s Ryzen AI,” povedal Matthew Unangst, hlavný riaditeľ divízie komerčných klientov a pracovných staníc spoločnosti AMD.

Nové pracovné stanice budú dostupné začiatkom augusta 20235. Ak sa chcete dozvedieť viac o portfóliu pracovných staníc spoločnosti Lenovo, navštívte: www.lenovo.com/workstations.

Značky: