Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Lenovo na veľtrhu Information Systems Europe (ISE 2023) v Barcelone predstavila úplne nový ThinkSmart™ View Plus s displejom[i] pre Microsoft Teams.

Tento samostatný displej na spoluprácu má prémiové funkcie zvuku, videa a tabule. Toto inteligentné riešenie na spoluprácu je účelovo vytvorené pre hot desking, telefónne kabíny, manažérske stoly a pre použitie v domácich kanceláriách. Do portfólia inteligentných riešení pre spoluprácu sa pridáva aj novo predstavený Lenovo IP Controller pre priestory na spoluprácu a novo dostupný ThinkSmart One.

ThinkSmart View Plus

Keďže spôsob, akým ľudia pracujú, sa neustále vyvíja, je veľmi dôležité aby boli zaangažovaní a v spojení bez ohľadu na to, ako a kde pracujú. Inovatívne zariadenie ThinkSmart View Plus s displejom pre Microsoft Teams je riešením, ktoré umožňuje hybridnú prácu zvýšením produktivity, flexibility a spolupráce prostredníctvom osobných a hotdeskingových skúseností.

ThinkSmart View Plus je integrované zariadenie s 27-palcovým viacdotykovým displejom, prvotriednym obrazom a zvukom a zabudovaným počítačom pre výkonnú produktivitu a spoluprácu.

ThinkSmart View Plus je navrhnutý na zvýšenie osobnej productivity. Ponúka prispôsobené, bezpečné a flexibilné zobrazovanie v aplikácii Microsoft Teams tým, že poskytuje prístup k chatu, kalendáru a súborom v aplikácii Teams a zároveň umožňuje pracovníkom pripojiť sa k schôdzam prostredníctvom zariadenia. Po pripojení k počítaču používateľa umožňuje ThinkSmart View Plus zdieľanie obrazovky medzi dvoma zariadeniami na súčasné zobrazenie obsahu a prezentujúcich. ThinkSmart View Plus sa navyše po pripojení k počítaču cez USB-C ľahko prepne do režimu monitora.

ThinkSmart View Plus s displejom pre Teams ponúka aj možnosti hotdeskingu, hybridného pracovného riešenia, ktoré umožňuje zamestnancom rýchlo vyhľadať flexibilné pracovné miesta, aby mohli telefonovať, organizovať ad hoc stretnutia alebo sa prihlásiť do svojho osobného prostredia Teams. Po prihlásení môžu zamestnanci využívať plynulý prechod z domácej kancelárie do pracovnej kancelárie bez zložitého nastavovania, pričom majú k dispozícii prispôsobené prostredie Teams. Po odhlásení sa osobné údaje používateľa odstránia zo zariadenia, čím sa minimalizujú bezpečnostné riziká.

ThinkSmart View Plus

Vďaka ThinkSmart View Plus môžu členovia tímu interaktívnejšie spolupracovať. S pasívnym dotykovým perom a aplikáciou Microsoft whiteboard môžu používatelia objavovať veľké nápady spolu so zariadením. Používatelia tiež môžu počuť a byť počuť jasnejšie vďaka prémiovej zvukovej lište s dvoma 5W reproduktormi a štvoricou mikrofónov, zatiaľ čo 4K IRGB kamera s automatickým rámovaním a zabezpečením AI poskytuje ostrý a jasný obraz.

V režime monitora umožňuje ThinkSmart View Plus pohodlnú produktivitu vďaka ergonomickému stojanu a pohodlnému stojanu na mobilný telefón na základni. Zariadenie je tiež možné pripevniť na stenu pomocou VESA.

ThinkSmart View Plus využíva Qualcomm® QCS8250 System-on-Chip (SoC), účelový čip pre podnikové a komerčné aplikácie internetu vecí od spoločnosti Qualcomm Technologies, Inc. Procesor prémiovej úrovne je navrhnutý tak, aby poskytoval maximálny výkon pre výpočtovo náročné aplikácie s kamerou a Edge AI, a tiež obsahuje podporu Wi-Fi 6.

„Zákazníci spoločnosti Lenovo hľadajú inteligentné a flexibilné riešenia, ktoré posilnia postavenie členov tímu, aby mohli lepšie spolupracovať na rôznych pracoviskách,“ povedal Shannon MacKay, generálny riaditeľ Worldwide Smart Collaboration Business, spoločnosť Lenovo. „ThinkSmart View Plus je navrhnutý s funkciou, ktorá pomáha zvyšovať produktivitu, inovácie a spokojnosť zamestnancov.“

„V dnešnej dobe hybridnej práce zákazníci potrebujú riešenie, ktoré prinesie Microsoft Teams k hotdeskom a telefónnym búdkam,“ povedal Albert Kooiman, Senior riaditeľ partnerského inžinierstva a certifikácie zariadení Microsoft Teams v spoločnosti Microsoft, „Nové zariadenie Lenovo ThinkSmart View Plus s displejom pre Microsoft Teams je špeciálne vytvorené práve pre tieto priestory a dopĺňa riešenia Microsoft Teams Rooms od spoločnosti Lenovo určené pre väčšie konferenčné priestory.“

Rovnako ako všetky produkty Lenovo ThinkSmart pre zasadacie miestnosti, aj ThinkSmart View Plus sa štandardne dodáva s trojročnou prvou podporou spoločnosti Lenovo, ktorá poskytuje prístup k pokročilým technikom 24 hodín denne, 365 dní v roku. Zahŕňa tiež jeden rok softvéru a služieb s pridanou hodnotou Lenovo:

  • ThinkSmart profesionálne služby[ii]: Nasadenie pomôže IT oddeleniam nastaviť, konfigurovať a integrovať jednotlivé riešenia do existujúcich platforiem jednotnej komunikácie.
  • ThinkSmart profesionálne služby: Údržba bude poskytovať vzdialené riešenie problémov a technickú podporu zariadení ThinkSmart profesionálnymi servisnými technikmi spoločnosti Lenovo.
  • ThinkSmart Manager[iii] je softvérový balík na správu spolupráce od spoločnosti Lenovo. Udržiavanie efektívnej spolupráce znamená, že technológia musí byť vždy zapnutá, vždy pripojená a ľahko použiteľná. ThinkSmart Manager pomáha IT oddeleniam konfigurovať, ovládať a spravovať celú flotilu riešení Smart Collaboration z jedného intuitívneho rozhrania.

Viac inteligentnejších riešení spolupráce

Portfólio spoločnosti Lenovo – inteligentné riešenia pre spoluprácu sa neustále rozširuje o ďalšie možnosti na zlepšenie konektivity medzi členmi tímu v podniku.

Lenovo IP Controller

Spoločnosť Lenovo ponúka novú možnosť ovládača pre zariadenia ThinkSmart Core a ThinkSmart One pre lepšiu spoluprácu. Elegantný a sofistikovaný nový ovládač Lenovo IP Controller so špičkovým nízkoprofilovým dizajnom má AV over-IP displej s priechodom HDMI, ktorý je vybavený ľahko použiteľným pripojením Ethernet (CAT5e) s PoE. Ľahšie sa inštaluje a používa, nový kontrolér umožňuje inštaláciu až do vzdialenosti 100 metrov od počítača bez problémov s extendérmi, komplikovanou inštaláciou a potrebou napájania pri stole. Nový IP kontrolér Lenovo reaguje na rastúci dopyt po HDMI na stole, ako aj na pripojenie IP s kompatibilitou PoE.

Lenovo ThinkSmart One

ThinkSmart One, prvý panel na spoluprácu so systémom Windows na svete, bol predstavený v roku 2022 a na vybraných trhoch po celom svete bude k dispozícii vo februári 2023. ThinkSmart One je navrhnutý pre malé až stredne veľké zasadacie miestnosti alebo vyhradené priestory pre domáce kancelárie a je poháňaný vstavaným procesorom Intel® Core™ 11. generácie s technológiou vPro®. ThinkSmart One podporuje známe videokonferenčné aplikácie, ako sú Microsoft Teams Rooms alebo Zoom Rooms , a je vybavený ôsmimi mikrofónovými poliami s potlačením ozveny a šumu, 15-wattovými stereo reproduktormi a integrovanou kamerou s vysokým rozlíšením a širokým zorným poľom a ponúka výnimočný audiovizuálny zážitok.

Ceny a dostupnosť[iv]

ThinkSmart View Plus bude dostupný na vybraných trhoch po svete od polovice 2023 s počiatočnou cenou od 2345 €.

Lenovo ThinkSmart One a controller je dostupný od februára 2023 na vybraných trhoch po svete od 2899 €.

Lenovo ThinkSmart One s IP bude dostupný na vybraných trhoch po svete v prvom štvrťroku 2023 s počiatočnou cenou od 3100 €.

Ukážky Lenovo ThinkSmart View Plus, IP Controller, ThinkSmart One a ďalších inteligentných riešení spolupráce budú predstavené na IES, stánok # 2P350.

Pre viac informácií o riešeniach Lenovo ThinkSmart navštívte: www.lenovo.com/thinksmart alebo kontaktujte obchodného zástupcu spoločnosti Lenovo alebo miestneho predajcu.

THINKSMART VIEW PLUS
ProcesorQUALCOMM® QCS8250 System-on-Chip
Operačný systémAndroid
Monitor27” FHD
Kamera1 x 4k FOV(D/H/V) >= 100°/90°/ 50°) Odnímateľný a aktualizovateľný
Mikrofóny4-mic array
ReproduktoryStereo reproduktory (5W x 2) (Odnímateľný a aktualizovateľný)
I/O PortEthernet x 1 HDMI Display Port x 1 dnu / 1 von USB A x 2 USB C x 1 3.5mm
Vesa montážÁno
Platformy na spoluprácuTeams dispej
LENOVO IP CONTROLLER
FeaturesMožnosť inštalácie na stenu CAT5e s pripojením PoE Inštalácia do 100 metrov od počítača
Displej10.1” 10-bodový dotykový 89/89/89/89 pozorovací uhol 1280x 800 (350 nitov) rozlíšenie
PortyPoE HDMI (dnu)
ZabezpečenieHuman Presence Sensor Kensington™ Lock Slot
Integrované audioVstup USB pre voliteľné príslušenstvo USB, napríklad reproduktor/mikrofón
THINKSMART ONE
ProcesorIntel® Core™ i5-1145G7E IoTG vPro® Processor
Operačný systémWindows 10 IoT Enterprise
Pamäť8GB DDR4
Úložisko256GB SSD
GrafikaIntegrovaná grafika Intel
Controller displej10.1” (1280×800) 10-bodový dotykový displej s pomerom strán 16:10
AudioStereo reproduktory, typický výkon 15 wattow
8 x mikrofónov so 180-stupňovým pokrytím a potlačením ozveny a šumu
KameraFHD kamera so 100-stupňovým horizontálnym FOV, 68-stupňový vertikálny FOV, 125-stupňový diagonálny FOV
ZabezpečenieWindows 10 IoT Enterprise security
Intel vPro security
Porty2 x HDMI von
1 x HDMI dnu
2 x USB Type-A
2 x USB Type-C
1 x RJ45 s LED indikátorom
1 x RJ45 (vPro) s LED indikátorom
Wireless LANWi-Fi 2x2AX
Rozmery700x889x110mm
Váha3.55kg

[i] Platformám zjednotenej komunikácie môžu byť účtované poplatky za predplatné a/alebo dodatočné náklady

[ii] Profesionálne služby ThinkSmart sú zahrnuté na jeden rok. Okrem toho môžu vzniknúť poplatky za predplatné a/alebo dodatočné náklady.

[iii] ThinkSmart Manager je zahrnutý na jeden rok. Okrem toho môžu vzniknúť poplatky za predplatné a/alebo dodatočné náklady.

[iv] Dátum naskladnenia a farebné možnosti sa môžu líšiť v závislosti od geografickej polohy a produkty môžu byť dostupné len na vybraných trhoch. Všetky ponuky závisia od dostupnosti. Spoločnosť Lenovo si vyhradzuje právo kedykoľvek bez upozornenia zmeniť ponuky produktov, funkcie a špecifikácie.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.