S príchodom modelov Moto Z a Moto Z play na trh sa modulárnosť smartfónov posunula na inú úroveň. Doslova za pár sekúnd viete vďaka modulom Moto Mods premeniť vaše zariadenie na výkonný fotoaparát, hlasný stereo reproduktor, projektor či smartfón s vysokokapacitnou batériou. Je to veľmi praktické a inovatívne riešenie, najmä ak vezmeme do úvahy, že telefón netreba pri pridávaní, respektíve odoberaní modulov ani vypínať, alebo prerušovať akúkoľvek činnosť, ktorú na ňom v tom momente vykonávate. 

Dobrou správou pre fanúšikov línie Moto Z je, že Lenovo, pod ktorého krídla značka Moto patrí, zďaleka neskončí len pri aktuálne dostupných moduloch. Na nedávnom stretnutí s novinármi sa sám riaditeľ Moto Mods John Touvannas nechal počuť, že jeho team plánuje uviesť na trh v budúcom roku minimálne 12 nových modulov. Tvrdí to renomovaný technologický portál Cnet. V tomto počte sú zahrnuté aj oficiálne licencované moduly tretích strán, ako aktuálne napríklad JBL a Hasselblad. Toto číslo sa môže ešte väčšmi navýšiť vďaka chystanej spolupráci Lenova s najpopulárnejším crowdfundingovým portálom Indiegogo. Lenovo bude potenciálnym výrobcom ďalších Mods na testovacie účely bezplatne distribuovať ako vývojárske kity, tak i smartfóny Moto Z.

motozplayprodukt-3-768x512

A čo kompatibilita Moto Mods s budúcimi generáciami Moto Z zariadeni? Už o 10 mesiacov by mal byť predsa len predstavený nástupca aktuálnej vlajkovej lode. Bude nie práve najlacnejší modul, použiteľný aj v prípade výmeny smartfónu za najnovší kus? Aj na toto výrobca myslel a vo svojom oficiálnom blogu klientov uisťuje, že „dnes vyvinuté Moto Mods sú navrhnuté pre prácu s budúcimi generáciami telefónov Moto Z“. Toto tvrdenie by zároveň mohlo znamenať aj kompatibilitu budúcich Mods s aktuálne predávanými telefónmi.

hasselblad-2-768x512

Zdroj: Android Police