Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Kombinácia prémiového displeja, spoľahlivého výkonu a inteligentných funkcií je ideálna aj pre najnáročnejšie moderné pracovisko

Spoločnosť Lenovo™ predstavila počítač ThinkCentre™ M90a Pro Gen 4, ktorý stanovuje nový štandard pre firemné stolné počítače typu all-in-one (AIO). Tento výkonný počítač s operačným systémom Windows 11, navrhnutý s ohľadom na potreby moderných pracovísk a tvorcov obsahu, zaujme obrovským 27-palcovým QHD displejom a je vybavený inteligentnými funkciami, ktoré zlepšujú konektivitu, súkromie a použiteľnosť.

ThinkCentre M90a Pro Gen 4Zdroj: Lenovo
ThinkCentre M90a Pro Gen 4

,,Moderné podniky potrebujú viac než len výkonný počítač, potrebujú riešenia, ktoré sú inteligentné a intuitívne, spoľahlivé a efektívne a umožňujú im bezproblémovo vytvoriť ekosystém viacerých zariadení,“ povedal Sanjeev Menon, viceprezident a generálny riaditeľ divízie Worldwide Desktop Business v skupine Intelligent Devices Group spoločnosti Lenovo. ,,V tomto rozvíjajúcom sa hybridnom prostredí používajú zamestnanci na prácu v priemere 2,5 zariadenia1 a chceli by mať k dispozícii stolové aj prenosné počítače, aby mohli byť produktívnejší2. ThinkCentre M90a Pro Gen 4 od spoločnosti Lenovo je odpoveďou pre podniky, ktoré hľadajú synergiu a chcú, aby boli pracovné priestory flexibilnejšie, efektívnejšie a produktívnejšie.“

ThinkCentre M90a Pro Gen 4Zdroj: Lenovo
ThinkCentre M90a Pro Gen 4

Výkon pre dosahovanie výsledkov

Keď je potrebné ThinkCentre M90a Pro Gen 4 poskytuje výkon, rozšíriteľnosť aj výsledky. Je pripravený prijať akúkoľvek výzvu – je vybavený špičkovými komponentmi vrátane Intel® vPro® Enterprise s procesormi Intel Core™ i9 až 13. generácie, grafickým procesorom NVIDIA® GeForce RTX™ 4050 Laptop a až 64 GB pamäte DDR5. Na udržanie optimalizácie systému je ThinkCentre M90a Pro Gen 4 vybavený funkciou Energy Performance Optimizer, ktorá využíva strojové učenie na klasifikáciu úloh a zvýšenie výkonu.

ThinkCentre M90a Pro Gen 4 umožňuje ultrarýchle zdieľanie súborov pomocou rozhrania Thunderbolt 4, ktoré dokáže dosiahnuť rýchlosť až 40 Gb/s a vďaka ktorému je prenos videí a gigantických súborov hračkou3. Pre profesionálov, ktorí požadujú ešte viac, môže stolný počítač AIO podporovať ďalší 8K alebo dva 4K monitory, môže byť vybavený externými GPU a úložnými jednotkami a po pripojení k iným zariadeniam môže slúžiť ako druhý monitor.

ThinkCentre M90a Pro Gen 4Zdroj: Lenovo
ThinkCentre M90a Pro Gen 4

Presný a premyslený displej

Väčší neznamená vždy lepší, okrem ThinkCentre M90a Pro Gen 4. Tento AIO sa môže pochváliť 27-palcovým QHD displejom, ktorý dokáže zobraziť aj tie najjemnejšie detaily, má svietivosť 350 nitov a hodnotenie sRGB 99 %. Znamená to, že návrhy a umelecké diela presne odrážajú inšpiráciu a víziu umelcov.

Vďaka individuálnej kalibrácii, ktorá zaručuje rovnaký obraz v každom počítači ThinkCentre M90a Pro Gen 4, sa AIO zameriava nielen na prácu umelcov, ale aj na ich pohodu. Špičkový stolný počítač AIO má certifikáty Eyesafe 2.0 a Flicker Free od TÜV Rheinland a hardvérovo riešenú technológiu Natural Low Blue Light, ktorá znižuje únavu a namáhanie očí.

ThinkCentre M90a Pro Gen 4Zdroj: Lenovo
ThinkCentre M90a Pro Gen 4

Zjednodušené pripojenie viacerých zariadení

Moderné organizácie vyžadujú spoluprácu medzi oddeleniami, tvorcami a zariadeniami a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 je riešením na vytvorenie dokonalého hybridného ekosystému. Okrem portu Thunderbolt 4 ponúka ThinkCentre M90a Pro Gen 4 aj voliteľný port Thunderbolt 34, ktorý umožňuje používateľom zdieľať displej ako monitor Thunderbolt po pripojení cez dodaný kábel USB-C®. Prostredníctvom tejto funkcie môžu používatelia zdieľať aj druhý SSD disk M.2 s notebookom alebo počítačom a zároveň si užívať vysokorýchlostný prenos dát.

ThinkCentre M90a Pro Gen 4 má výkonu na rozdávanie a bezproblémové pripojenie k iným notebookom alebo počítačom, ale môže sa stať aj rozšírením mobilných zariadení. Používatelia smartfónov Lenovo ThinkPhone by Motorola a vybraných smartfónov Motorola sa môžu pripojiť k AIO prostredníctvom aplikácie, čím získajú možnosť kopírovať, vkladať a presúvať súbory medzi telefónom a stolným počítačom, ako aj streamovať aplikácie, odpovedať na textové správy a sledovať oznámenia bez toho, aby museli používať telefón.

,,Vďaka schopnosti zvládnuť akúkoľvek úlohu a stať sa centrom viacerých zariadení je ThinkCentre M90a Pro Gen 4 ideálnou voľbou pre hybridnú pracovnú silu.,“ dodáva Menon. ,,Dizajnér teraz môže vymýšľať ideu na svojom telefóne v kaviarni, tvoriť a navrhovať na svojom notebooku doma a na druhý deň to dokončiť v kancelárii, a to všetko bez toho, aby čokoľvek zmeškal.“

Navrhnuté pre moderných profesionálov

Súkromie, bezpečnosť a spoľahlivosť sú pre moderného profesionála nevyhnutné a ThinkCentre M90a Pro Gen 4 hladko prepája hardvér a softvér, aby používatelia mali kľud na duši. Pomocou jedinečnej kombinácie AI, detekcie ľudskej prítomnosti novej generácie (HPD) s radarovým senzorom a RGB-IR kamerou AIO využíva súkromie s bezdotykovým prihlasovaním a odhlasovaním, ktoré automaticky rozmaže vašu obrazovku, keď je niekto za vami.

Okrem množstva bezpečnostných funkcií je ThinkCentre M90a Pro Gen 4 vybavený diskrétnym čipom TPM 2.0 na bezpečnejšie šifrovanie, dodáva sa s ochranou ThinkShield na ochranu údajov a majetku a dokáže blokovať úložné zariadenia USB pomocou funkcie Smart USB Protection. AIO je tiež testovaný na odolnosť a spoľahlivosť podľa Mil SPEC5 a má certifikát UL Anti-dust.

Na udržiavanie výkonu a bezpečnosti zariadenia ThinkCentre M90a Pro Gen 4, ako aj ostatných zariadení vo flotile, je Lenovo Device Manager preferovaným nástrojom na správu koncových zariadení pre všetkých používateľov. Lenovo Device Manager, vytvorený na bezproblémovú prácu so systémom Windows 11 a ďalšími operačnými systémami, je flexibilné, škálovateľné, cloudové a bezdotykové riešenie, ktoré umožňuje používateľom pripojiť a konfigurovať zásady vo všetkých zariadeniach. Lenovo Device Manager pracuje na optimalizácii a zlepšovaní funkčnosti zariadení, monitoruje konektivitu zariadení, sleduje zmeny hardvéru a softvéru a podobne.

Zameranie v inteligentnom dizajne

ThinkCentre M90a Pro Gen 4 je vybavený niekoľkými dizajnovými prvkami zameranými na zákazníka, ktoré zefektívňujú pracovné priestory a zlepšujú používateľský zážitok, vrátane lišty na dokovanie telefónu, zabudovanej základne na správu káblov a joysticku na obrazovke On-Screen Display na jednoduchý výber ponuky. Pre profesionálov, ktorí chcú ešte viac zvýšiť produktivitu svojho systému, ponúka spoločnosť Lenovo výber príslušenstva (predáva sa samostatne) vrátane základne pre konferenčné hovory so štvoricou mikrofónov na snímanie v 360-stupňovom rozmedzí a štyrmi reproduktormi Harman® pre krištáľovo čistý zvuk.

Zariadenie Conference Call Base, ktoré je certifikované pre Microsoft Teams, sa pripája k počítaču pomocou štandardného rozhrania USB typu C, je prispôsobené pre ľudský hlas a je vybavené funkciou potlačenia ozveny a odstránenia šumu pomocou umelej inteligencie.

Cena a dostupnosť6

Lenovo ThinkCentre M90a Pro Gen 4 bude dostupný od novembra za cenu od 1900 eur vrátane DPH.

Produktové špecifikácie

 ThinkCentre M90a Pro Gen 4
ProcesorIntel vPro s 13. generáciou až Intel Core i9 processor
OSWindows 11 (Home & Pro) Windows 11 Downgrade (Pro)
GrafikaIntel UHD Graphics 770/730/710 NVIDIA GeForce RTX 4050 Laptop GPU (voliteľné)
PamäťAž 64GB DDR5
Úložisko72x M.2 SSD 256GB/512GB/1TB (voliteľné) 1x 2.5” HDD 1TB (voliteľné) 1x ODD (voliteľné)
Displej  Veľkosť27-inch takmer bez okrajov
RozlíšenieQHD (2560 x 1440)
Obnovovacia frekvencia60Hz
Pomer kontrastu1000:1
Jas350 cd/m2
Farebný GamutsRGB 99%
CertifikácieTÜV Rheinland Eyesafe / TÜV Rheinland Flicker Free
Audio5Wx 2 s Dolby Atmos®
Kamera5M RGBIR & 5M RGB & 5M RGBIR + Radar (HPD Gen 2) / Duálny mikrofón, Potlačenie šumu AI (Intel® GNA)
KonektivitaBočná strana1x Thunderbolt 4
1x Thunderbolt 3 (voliteľné)3
2x USB-A 3.2 Gen 2
3-in-1 čítačka kariet (voliteľné)
1x combo audio jack
Zadná strana1x USB-C® 3.2 Gen 2 (RC)
3x USB 3.2 Gen 1 (jeden podporuje USB power on)
1x DP 1.4 out
1x LAN
1x HDMI 2.1 TMDS out a HDMI in 1.4 combo
1x Intel Ethernet
WirelessIntel Wi-Fi 6E2 2×2 AX (voliteľné) Intel Wi-Fi 6 2×2 AX (voliteľné)
RozmeryBez stojanu613.6 x 383.4 x 54.5 mm / 24.16 x 15.09 x 2.15 in
So stojanom Ultra-Flex VZačína od 613.6 x 227.11 x 364.54 mm / 24.16 x 8.94 x 14.35 in
S plne funkčným stojanomZačína od 613.6 x 411.04 x 219.81 mm / 24.16 x 16.18 x 8.65 in
VáhaBez stojanu7.43 kg / 16.38 lbs.
So stojanom Ultra-Flex VZačína od 10.82 kg / 23.56 lbs.
S plne funkčným stojanomZačína od 10.89 kg / 24.01 lbs.

O spoločnosti Lenovo

Spoločnosť Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) je globálna technologická spoločnosť s príjmami 62 miliárd USD, ktorá sa nachádza na 217. mieste v rebríčku Fortune Global 500, zamestnáva 77 000 ľudí na celom svete a každý deň poskytuje služby miliónom zákazníkov na 180 trhoch. Spoločnosť Lenovo, ktorá sa zameriava na odvážnu víziu poskytovať inteligentnejšie technológie pre všetkých, nadviazala na svoj úspech najväčšej svetovej spoločnosti v oblasti osobných počítačov ďalšou expanziou do oblastí rastu, ktoré podporujú rozvoj technológií „nového IT“ (klient, edge, cloud, sieť a inteligencia) vrátane serverov, úložísk, mobilných zariadení, softvéru, riešení a služieb. Táto transformácia spolu s inováciami spoločnosti Lenovo, ktoré menia svet, buduje inkluzívnejšiu, dôveryhodnejšiu a inteligentnejšiu budúcnosť pre každého a všade. Ak sa chcete dozvedieť viac, navštívte stránku https://lenovo.com, a prečítajte si o novinkách na našom StoryHub.

1 Štatistika získaná zo štatistík BYOD 2022Zippia.com

2 Prieskum Lenovo ThinkCentre 2022 o meniacom sa pracovisku

3Skutočná rýchlosť prenosu sa líši v dôsledku mnohých faktorov vrátane rýchlosti zariadenia.

4Nie je to hostiteľský port Thunderbolt. Pripojenie k portu Thunderbolt notebooku alebo stolného počítača sa uskutočňuje prostredníctvom jediného plnofunkčného kábla typu C (je súčasťou dodávky). Predáva sa samostatne.

5Spoločnosť Lenovo používa štandardy MIL-SPEC amerického ministerstva obrany na testovanie zariadení v nebezpečných fyzikálnych a environmentálnych podmienkach s cieľom určiť ich odolnosť. Zariadenie Lenovo ThinkCentre MP90a Pro Gen 4 bolo testované podľa 10 kategórií a postupov MIL-STD-12, aby sa preukázala jeho odolnosť. Na zneužitie, ako je obsiahnuté v testoch MIL-STD-12, sa nevzťahuje štandardná záruka spoločnosti Lenovo.

6Ceny nemusia zahŕňať daň, dopravu ani možnosti a môžu sa zmeniť bez predchádzajúceho upozornenia; platia ďalšie podmienky. Ceny predajcov sa môžu líšiť. Termíny uvedenia na trh a farebné možnosti sa môžu líšiť v závislosti od geografickej polohy a produkty môžu byť dostupné len na vybraných trhoch. Všetky ponuky podliehajú dostupnosti. Spoločnosť Lenovo si vyhradzuje právo kedykoľvek bez predchádzajúceho upozornenia zmeniť ponuky, funkcie a špecifikácie produktov.

7Skutočná dostupná kapacita je menšia a líši sa v dôsledku mnohých faktorov vrátane formátovania, rozdelenia a operačného systému atď., ktoré využívajú časť tejto kapacity. Dostupná kapacita sa môže meniť s aktualizáciami softvéru.

Značky: