Kórejská spoločnosť pred pár dňami oznámila ukončenie výroby smartfónov.

Aj napriek tomu ubezpečuje, že bude aj naďalej poskytovať aktualizácie operačného systému. O ukončení výroby sa pritom hovorilo už pomerne dlho. Pred týmto zásadným rozhodnutím sa LG pokúsilo svoju mobilnú divíziu predať, no neúspešne. Po tejto “definitívnej bodke” sa oveľa používateľov oprávnene obáva, čo sa stane s ich aktuálne používanými smartfónmi a ich podporou.

LG prisľúbilo, že bude zákazníkom existujúcich mobilných zariadení poskytovať servisnú podporu a softvérové ​​aktualizácie. Vo vyhlásení nechýbala zmienka o Androide 12, čo je pomerne dobrá správa. V čase, kedy bolo podané toto vyjadrenie sa ešte nevedelo, pre ktoré zariadenia bude platiť táto podpora, prípadne ako dlho.

V najnovšom vyjadrení spoločnosť LG potvrdila, že všetky prémiové smartfóny značky obdržia až tri aktualizácií operačného systému Android. Všetky prémiové telefóny vydané od roku 2019 získajú tri garantované aktualizácie operačného systému, vrátane sérií G (G8X, G8S), série V (V60, V50), Velvet a Wing. 

Spoločnosť tiež prisľúbila podporu pre cenovo dostupnejšie zariadenia, ktoré boli vydané v roku 2020, napríklad série Stylo 6 a K. (K92 5G, K62, K62, K42 a K22). Na rozdiel od vlajkových modelov však tieto lacné telefóny dostanú iba dve aktualizácie operačného systému.

Aj napriek tomu, že spoločnosť LG nikdy nepatrila medzi najrýchlejšie aktualizujúcich výrobcov je dobré vidieť, ako bude ďalej postupovať. Znamená to, že LG na vyššie spomenuté smartfóny uvedie minimálne Android 12.

Spoločnosť LG ďalej informuje, že definitívne odstavenie výroby smartfónov prebehne v druhom štvrťroku 2021, aby splnila svoje záväzky voči operátorom a ďalším partnerom. 

Zdroj: XDA-Developers

Prečítajte si aj:

Samsung Galaxy A52: 90 Hz displej a dobrá cenovka od Samsungu (RECENZIA)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.