Jedna značka smartfónov to má definitívne spočítané.

Téme sme sa už venovali, no vtedy ešte nebol osud tejto značky na poli smartfónov celkom jasný. Rokovania neprešli a portál xda-developers priniesol informáciu o tom, že smartfóny LG na trhu končia. Novinky v roku 2021 teda firma už nepredstaví.

Predstavenstvo spoločnosti sa odvoláva na tvrdú konkurenciu a to, že od 2. štvrťroka 2015 vykazuje divízia straty. V minulom roku to bola strata vo výške približne 571 mil. USD. Potenciálni kupci ako Google, Facebook či napríklad vietnamská skupina Bin Group sa nakoniec nezúčastnia na záchrane značky LG pre smartfóny.

Nie je ani jasné, ako nakoniec dopadne rolovací smartfón, ktorý firma už nejakú dobu vyvíja. Ten mal byť pôvodne uvedený na trhu v tomto roku. Pre nové informácie však počítame, že aj tento projekt sa zastaví. Ukončenie podnikania v oblasti mobilných telefónov má byť k 31. júlu 2021, no aj po tomto dátume budú existujúce zariadenia k dispozícii. Takisto by mal byť zabezpečený aj servis zariadení.

U nás je značka známa najmä predajmi cez operátorov a Telekom pravidelne do svojej ponuky túto značku zaraďoval. Pravdepodobne kombinácia nevhodne cieleného marketingu bola jednou z rán pre túto divíziu.

Smartfóny ako také prekonávali konkurenciu hneď v niekoľkých oblastiach. Jedným z nich napríklad aj LG GW620, ktorý bol prvý medzi smartfónmi od LG a firma ho na trh predstavila v roku 2009 s Android 1.5 Cupcake. Nakoniec éru týchto špičkových smartfónov ukončí model LG Wing.

Zdroj: xda-developers

Prečítajte si aj:

Xiaomi Mi 11: Aké sú najlepšie vlastnosti tohto telefónu? (RECENZIA)

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.