Spoločnosť má za sebou CES 2019 a už teraz sa sústredí na ďalšiu významnú udalosť.

Koncom februára sa v Barcelone predstavia najvýznamnejšie novinky pre prvý polrok roka 2019. MWC privíta nespočetné množstvo vystavovateľov a nebude chýbať ani LG. Medzi potvrdenými výrobcami bude mať zastúpenie aj Xiaomi a dokonca už aj Sony začalo rozposielať pozvánky na svoju konferenciu.

Kórejská spoločnosť počas kongresu MWC, plánuje predstaviť svoju verziu skladateľného zariadenia. Ich vlastný koncept nepríde s flexibilnou obrazovkou, ako je tomu napríklad pri skladateľnom zariadení od Samsungu, ale príde s riešením, ktoré je podobné ako pri ZTE Axon M, ibaže s menej výraznými rámčekmi okolo displeja. Vtedy je umožnené obidvom obrazovkám sa zlúčiť do jednej veľkej.

Dôvodom tohto deleného riešenia, bez použitia flexibilného panelu, je v prvom rade cena. LG chce udržať zariadenie v cenovej hladine do 900 dolárov, čo vyznieva ako rozumný argument.

ZTE Axon M

Podpredseda LG počas výstavy CES 2019 uviedol, že spoločnosť sa pripravuje na procesné zmeny, aby spoločnosť zostala konkurencieschopná a vytvorila si aj určitú konkurenčnú výhodu. Kórejské zdroje tiež uvádzajú, že novinka prinesie bezdotykové ovládanie, ktoré rozpozná gestá zo vzdialenosti od 20 do 30 centimetrov, takže smartfón bude možné ovládať vo všetkých situáciách. Táto technológia bude dokonca dostupná aj pre série G a V.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Windows bude podporovať notebooky so skladateľnými displejmi

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.