LG G4 je telefón, ktorý prichádza so zaujímavým dizajnom, na prvý pohľad zaujme hlavne kožený obal, ktorý je k dispozícii v troch farebných verziách. Ďalej je tu fotoaparát s možnosťami manuálneho nastavenia a fotenie do RAW formátu. Telefón je postavený na platforme Android 5.1 Lollipop  a prichádza s viacerými rozšíreniami.

LGG4SK-8

LG G4 je podľa výrobcu až o 20% odolnejší voči nárazom pri páde displejom priamo na zem, zatiaľ sme to ale nemali možnosť vyskúšať. Dizajn Slim Arc zaručuje pohodlné a pevné držanie a aj ikony G4 kopírujú zaguľatené línie telefónu. Personalizované prostredie pracuje s farbami Smart Notice, ktoré sa prispôsobuje home screen užívateľa.

Pozrite si video s predstavením LG G4 v Bratislave

Zadný panel telefónu je potiahnutý kvalitnou ručne spracovanou kožou, ktorá odolá vlhkosti, vode, vysokým teplotám i pôsobeniu času. Je trvalo pružná a pevná, ale zároveň si po čase vytvára prirodzenú patinu. Každý kus je teda po čase iný. Kožený LG G4 je na slovenskom trhu vo farbách čiernej, hnedej a červenej. Ďalším variantom je potom čistá biela s diamantovým vzorom, metalická šedá a lesklá zlatá. Súčasťou dodávky koženej verzie je náhradný zadný kryt v zlatej farbe.

LGG4SK-3

Quad HD displej LG G4 má 5,5 palca a technológiu IPS Quantum Display, s ktorou sú farby o 20 % lepšie zobrazené, obraz je o 25 % jasnejší a o polovicu kontrastnejší. LCD a dotykový senzor sú umiestnené v jednej vrstve displeja, čo zaisťuje veľmi citlivé reakcie na dotyk.

S kapacitou batérie 3000 mAh a procesorom Qualcomm Snapdragon 808 X10 LTE môžete počítať s celodenným použitím telefónu. LG G4 prichádza aj s predinštalovaným softvérom Google Office + na dva roky získate navyše 100 GB na Google Drive. Súčasťou dodávky sú tiež slúchadlá QuadBeat 3.

Naozaj perfektný fotoaparát

S LG G4 si môžete nastaviť všetko, čo pre skvelú fotografiu potrebujete: ostrenie, uzávierku, ISO, expozíciu aj vyváženie bielej. Okrem formátu JPEG je k dispozícii aj formát RAW, ktorý umožní maximálne využitie aj úpravu fotografií. Neprídete o detaily vo fotke, ale RAW formát si budete musieť spracovať v počítači. S clonou F1.8 môžete počítať s pomerom o 80% viac svetla ako pri modeli LG G3. Fotoaparát má rozlíšenie 16 megapixelov.

Manuálny režim dopĺňuje vylepšený systém stabilizácie OIS 2.0. LG G4 je prvým telefónom so senzorom CSS (Color Spectrum Sensor), ktorý zasití správne nastavenie bielej a fotky vám už teda nebudú utekať do žltej alebo modrej. Biela farba a farba blesku sú vyvážené pomocou určenia hodnôt RGB podľa svetla scény či odrazu objektov. Pozrite si náš test, ako LG G4 fotí.

LGG4SK-6

Predný fotoaparát má 8-megapixelový fotoaparát a je vhodný pre selfie aj skupinové fotografie. Novinkou je aj funkcia Gesture Interval Shot. Jedno zaťatie päste pred objektívom potom znamená jednu selfie fotografiu, dvojité takéto gesto znamená 4 po sebe nasledujúce fotografia s prestávkou 2 sekundy medzi nimi.

Používateľský zážitok

LG G4 s novým užívateľským prostredím UX 4.0 ponúka tieto nové funkcie:

  • Quick Shot: Na rýchle zachytenie momentky nie je potrebné spúšťať aplikáciu, stačí dvakrát po sebe stlačiť tlačidlo na zadnom paneli telefónu. Fotoaparát sa spustí v šestine sekundy.
  • Galéria: Nová galéria fotografií umožňuje rýchle prehliadanie v náhľadoch aj podľa času. Memories automaticky zoraďujú fotografie a videá podľa miesta ich obstarania.
  • Event Pocket: Jednoduché používanie jediného kalendára pomocou preťahovania udalostí a stretnutí medzi rôznymi kalendármi.
  • Smart Notice: Sofistikované a personalizované upomienky počasia alebo trás sa vytvárajú podľa návykov majiteľa telefónu. Počítajte teda s oznámením na displeji telefónu „Nezabudnite si dnes dáždnik,“ podľa predpovede počasia.
  • Quick Help: Hľadanie odpovedí na otázky ohľadom používania LG G4 je priamo v pravom rohu notifikačného centra Smart Notice.

Boli sme na predstavení LG G4 v Londýne

Kľúčové špecifikácie

  • Porocesor: Qualcomm Snapdragon 808 s X10 LTE
  • Displej: 5,5 palca, Quad HD IPS Quantum Display (2560 × 1440, 538 ppi)
  • Pamäť: 32 GB eMMC ROM / 3 GB LPDDR3 RAM / microSD slot
  • Fotoaparát: zadný 16 MPx s clonou F1.8 a OIS 2.0 / predný 8 MPx s clonou F2.0
  • Batérie: 3000 mAh (vyberateľná)
  • Operačný systém: Android 5.1 Lollipop
  • Rozmery: 148,9 × 76,1 × 6,3-9,8 mm
  • Váha: 155 gramov
  • Sieť: 2G / 3G / 4G / 4G + / VoLTE ready
  • Pripojenie: WiFi (802.11 a/b/g/n/ac) / Bluetooth 4.1 LE / NFC / USB 2.0
  • Farby kože: čierna, hnedá, červená
  • Farby: čistá biela (Ceramic White) s diamantovým vzorom, metalická šedá (Metallic Gray) a lesklá zlatá (Shiny Gold).
  • Ostatné: Professional Mode, Gesture Interval Shot, Quick Shot

Boli sme na predstavení LG G4 v Londýne

Nový smartfón LG G4 bude dostupný v Slovenskej republike od začiatku júna za odporúčané maloobchodné ceny:

  • LG G4 Metallic 657 EUR
  • LG G4 s koženým krytom 707 EUR

Smartfón LG G4 je na Slovensku už v predpredaji a potrvá do 1. júna 2015 do 21:00. Odporúčané maloobchodné ceny LG G4 v rámci online predobjednávok u vybraných partneroch sú:

  • G4 Metallic verzia 580 EUR
  • G4 s koženým krytom 618 EUR

LGG4SK-9

Na Slovensku sa telefón bude predávať u všetkých troch operátorov, rovnako aj v predajnej sieti NAY Elektrodom a u internetových predajcov.  Orange Slovensko a Slovak Telekom budú predávať kožené verzie, v O2 budú k dispozícii všetky na Slovensku dostupné verzie.

Firma pripravuje aj mini verziu tohto telefónu, ktorá bude lacnejšia s o niečo nižšou výbavou.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.