LG G5 má unikátny modulárny dizajn.

Spoločnosť LG prostredníctvom krátkeho videa potvrdila, že svoju novú vlajkovú loď začne predávať od 1. apríla. 15-sekundové video poukazuje aj na modulárny dizajn telefónu, ktorý umožňuje rýchlo a jednoducho vymeniť batériu, prípadne vylepšiť funkcie telefónu pomocou dodatočných modulov.

Aktuálne vieme o dvoch moduloch, ktoré budú dostupné. Tzv. LG G5 CAM Plus modul premení G5-ku na fotoaparát. Senzor fotoaparátu síce nezlepší (ten by mal patriť medzi špičku v segmente smartfónov), avšak pridá hardvérové tlačidlá pre spúšť, približovanie, nahrávanie videa atď. Modul takisto uľahčí držanie telefónu a fotenie v jednej ruke, rovnako, ako keby ste používali kompaktný fotoaparát a zjednoduší nastavenie zaostrenia a expozície. Príjemným bonusom je zabudovaná batéria s kapacitou 1200 mAh. Druhý modul, Hi-Fi Plus od spoločnosti Bang & Olufsen, zlepší reprodukciu zvuku.

Ceny príslušenstva zatiaľ nie sú známe, avšak obchod B&H zaradil fotomodul do svojej ponuky s cenovkou 69 dolárov. Práve ceny a využiteľnosť modulov môžu rozhodnúť o úspechu / neúspechu tohto atypického dizajnu. Uvedomuje si to aj LG, spoločnosť organizuje vývojárske konferencie, aby motivovala výrobcov k tvorbe ďalších modulov.

LG G5 s fotomodulom

LG G5 s fotomodulom

Cena a dostupnosť na Slovensku

LG G5 sa bude na Slovensku predávať v týždni od 4. apríla. Cena je stanovená na 699 EUR u operátorov a telefón bude dostupný iba v titánovej farbe. Informácie o dostupnosti modulov na Slovensku zatiaľ LG nemá, ale snahou je predávať na našom trhu aj toto príslušenstvo.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit