Spoločnosť LG Electronics predstavila nové užívateľské rozhranie UX 6.0 pre nadchádzajúcu vlajkovú loď G6.

Nové rozhranie je špeciálne prispôsobené pre maximálne využitie výhod 5,7 palcového QHD+ FullVision displeja s pomerom obrazovky 18: 9, ktorý vypĺňa takmer celú prednú časť telefónu. Jeho rozmery sú ergonomicky navrhnuté tak, aby zabezpečili čo najvyšší komfort a kompatibilitu s digitálnym obsahom.

Vznik smartfónu LG G6 s displejom FullVision v pomere 18: 9 bol inšpirovaný filozofiou odborníkov filmového priemyslu. Tí totiž veria, že spomínané rozmery displeja sú ideálnym riešením pre prehliadanie nového i starého audiovizuálneho obsahu.

Nové rozhranie UX 6.0 zasa poskytuje užívateľom vysokú mieru komfortu i nasledujúce benefity:

  • Rozdielne nástroje pre prezeranie rôzneho obsahu, ako sú videoklipy alebo surfovanie po internete
  • Vylepšené rozhranie fotoaparátu pre maximálne využitie nových možností displeja s pomerom strán 18: 9
  • Dve štvorcové okná umiestnené vedľa seba prinášajúce vylepšený multitasking

FullVision displej poskytuje nový zážitok zo sledovania obrazovky telefónu. Vďaka rozšíreniu hornej i dolnej časti zobrazí zariadenie viac informácií pri surfovaní na internete, čítaní elektronických kníh a ponúka lepší zážitok pri prezeraní videí či hraní hier.

Spoločnosť očakáva, že LG G6 naštartuje novú éru prémiových telefónov s pomerom strán 18: 9. Aj preto prudko stúpa množstvo aplikácií, filmov a hier prispôsobených pre tento pomer strán. G6 navyše obsahuje funkciu umožňujúcu prezerať existujúci obsah v pomere 16: 9, ktorý prispôsobí novým rozmerom.

Užívateľské rozhranie fotoaparátu bolo upravené pre rozšírený pomer strán 18: 9 tak, aby zvýšilo pohodlie pri fotení. Súčasťou je funkcia Square Camera (režim Štvorec), ktorá obrazovku rozdelí na dva štvorce. Vďaka tomu je možné fotiť vo formáte 1: 1, ktorý je populárny na sociálnych sieťach.

Nasnímané obrázky je navyše možné súčasne prezerať v priľahlom okne. K dispozícii je tiež nový systém snímania Food Mode (režim Jedlo), ktorý dodá snímkam kvalitu i sýtosť farieb vhodnú najmä pre fotografie jedla. Užívatelia tiež môžu vytvárať obrázky vo formáte GIF.

Vďaka rozšírenému displeju je dostupná aj možnosť prijať hovor a vo vedľajšom okne zároveň prehliadať obrázky, surfovať na internete alebo upravovať kalendár. Kalendár reaguje na horizontálne preklopenie a v jednom štvorci zobrazí rozšírenie, v druhom potom detailný rozvrh.

Nová vlajková loď LG G6 s rozhraním UX 6.0 bude predstavená v nedeľu 26. februára 2017 v španielskej Barcelone.

LG G6: Takto vyzerá nová vlajková loď od LG. Výrobca ukázal aj rozhranie systému (doplnené)

Značky: