Doplnené: Európska verzia LG G6+ sa dostane na trh až poslednom štvrťroku tohto roka a nemá ešte sfinalizované špecifikácie. Jej výbava sa teda môže odlišovať od verzie, ktorá je určená pre kórejský trh.

LG oficiálne predstavilo „pluskovú“ verziu svojej vlakovej lode LG G6 pre kórejský trh. Prekvapením môže byť, že LG G6+ má rovnakú 5,7-palcovú veľkosť displeja s QHD+ rozlíšením ako pôvodný model. Z hľadiska parametrov sa odlišuje iba tým, že prináša 6 GB RAM a 128 GB úložisko. V prípade konkurenčných smartfónov obvykle verzia Plus obsahuje aj väčší displej.

V prípade LG G6+ by tiež dávalo zmysel, ak by výrobca osadil pluskovú verziu novým procesorom Snapdragon 835. Nestalo sa tak a novinka má teda vo výbave procesor Snapdragon 821, ktorý je podľa LG ideálne optimalizovaný pre využitie v LG G6. Minimálne v prípade kórejskej verzie tomu tak je. Nechýba podpora micro SD kariet, duálny 13 Mpx fotoaparát, USB-C, 3300 mAh batéria a podpora rýchleho nabíjania Quick Charge 3.0.

LG G6+ sa dostane do predaja najskôr v Južnej Kórei počas júla, následne bude dostupný aj na ostatných trhoch. Telefón má vo výbave aj podporu bezdrôtového Qi nabíjania a 32-bitového Quad DAC prevodníka. Súčasťou balenia sú slúchadlá B&O Play, pribudla aj modrá farebná verzia telefónu.

Pripomeňme, že podporu bezdrôtového nabíjania a Quad DAC prevodník obsahuje aj pôvodný model LG G6. Výrobca sa však rozhodol tieto vlastnosti rozdeliť podľa regiónov a európska verzia neobsahuje nič zo spomenutých extra funkcií. Uvidíme, ako to bude v prípade modelu LG G6+. LG sme požiadali o vyjadrenie, článok budeme aktualizovať. Európska verzia LG G6+ sa dostane na trh až poslednom štvrťroku tohto roka a nemá ešte sfinalizované špecifikácie. Jej výbava sa teda môže odlišovať od verzie, ktorá je určená pre kórejský trh.

Aj LG G6+ využíva operačný systém Android 7.0 s nadstavbou LG UX 6.0. G6 aj G6+ dostanú aktualizáciu, ktorá umožní odomykať telefón pomocou rozpoznávania tváre. Nová funkcia sa nazáva Face Print.

Zdroj: LG

Prečítajte si aj:

MWC: LG G6 chce zaujať 5,7-palcovým displejom v 5,2-palcovom tele

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit