Kórejská spoločnosť začala s aktualizáciou “G7-čky” už začiatkom januára.

Najprv sa tak udialo v domovskej krajine, pričom z neznámych dôvodov to spoločnosti na niektoré trhy trvalo skutočne veľmi dlho. Jedným z nich je aj ten európsky. Našťastie nie je všetkým dňom koniec a pokiaľ vlastníte smartfón LG G7 ThinQ kupovaný v Európe, tak v najbližších dňoch sa môžete tešiť na novú verziu firmvéru.

Je vysoko pravdepodobné, že oznámenie o novej aktualizácii ste ešte neobdržali, pričom dobrou správou je, že prichádzajúci Android 9 Pie už hlásia používatelia z Českej republiky, Talianska, Poľska a Veľkej Británie. Z týchto oznámení je zrejmé, že zavedenie aktualizácie je celoeurópske.

Pri aktualizácii s tak veľkým záberom je potrebné počítať, že nový softvér môžete obdržať do svojho zariadenia aj v priebehu niekoľkých dní. Podľa prvotných informácií v samotnom prostredí LG UI sa neudiali žiadne zmeny dizajnu a všetko zostáva rovnaké ako pri Androide Oreo.

V konečnom dôsledku to môže znamenať, že na prvý pohľad ani nebude možné rozpoznať, že máte nainštalovanú novú verziu Androidu. V LG nestihli zapracovať do Androidu Pie výraznejšie zmeny v dizajne prostredia, čo sa napríklad spoločnosti Samsung podarilo a pripravila pre svojich používateľov celkom novú nadstavbu One UI, ktorá sa pred pár dňami dostala v upravenej verzii aj do hodiniek spoločnosti.

Dúfame, že LG zapracuje a niečo nové prinesie už v ďalšej verzii systému – Androide Q.

Aktualizácia je pomerne objemná. Inštalačný balíček má 1.4 GB a mení firmvér na verziu V20b s bezpečnostnou záplatou z 1. mája 2019.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Recenzia LG G7 ThinQ: Super smartfón s bezdrôtovým nabíjaním a extra fotoaparátom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.