Kórejská spoločnosť mení pre rok 2019 svoje plány.

Spoločnosť LG pred časom, na výstave CES 2019, predstavila prvý rolovateľný televízor na svete a aj napriek tomuto pokroku, nás nechá čakať na svoj skladateľný smartfón o čosi dlhšie, ako sa pôvodne predpokladalo. Informuje šéf divízie televízorov, Brian Kwon.

Kwonovi, ktorému bola v minulom roku odovzdaná mobilná divízia, predstúpil v piatok pred novinárov v Soule, aby im na tlačovej konferencii oznámil, že spoločnosť zvážila predstavenie skladateľného zariadenia v tomto roku a rozhodla sa ho nakoniec nevyrábať.

Brian Kwon uvádza, že hlavnou úlohou spoločnosti LG v obchode so smartfónmi, je opätovne získanie svojich trhových pozícií a aktuálne je príliš skoro na to, aby spoločnosť LG predstavila skladateľný smartfón. Na druhej strane je spoločnosť pripravená reagovať na požiadavky a reakcie spotrebiteľov na trhový vývoj.

Vzhľadom na to, že spoločnosť LG je so svojou mobilnou divíziou v súčasnosti stratová, rozhodnutie držať sa tradičných neskladateľných mobilných telefónov ešte celý tento rok, sa jej nakoniec môže vyplatiť.

V konečnom dôsledku to môže byť aj celom logický krok, pretože spoločnosť môže neskôr spraviť vyhlásenie o tom, čo všetko v prípade nových skladateľných zariadení funguje alebo nefunguje, prípadne za ten čas môže získať veľa ďalších nápadov na využitie skladateľnej konštrukcie. Stačí sa pozrieť na experimentálny koncept spoločnosti TCL.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Budúcnosť je tu: LG vyrobilo rolovateľný OLED televízor. Predávať ho začne už na jar. Pozrite si ho na videu (doplnené)

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.