Iba pred pár dňami sme boli svedkami predstavenia prvých skladateľných zariadení.

Aj spoločnosť Huawei má svoj koncept skladateľného zariadenia, ktoré by sa malo predstaviť niekedy na jar 2019. LG má tiež v pláne sa zapojiť do vývoja skladateľného zariadenia, čo už dávnejšie naznačovali uniknuté informácie a patenty. Portál LetsGoDigital zaznamenal niekoľko podaných značiek na Úrade duševného vlastníctva Európskej únie, ktoré by mohli znamenať posledné kroky spoločnosti, pred predstavením vlastného skladateľného zariadenia.

LG si chce takto chrániť pomenovania, akými sú Flex, Foldi a Duplex. Všetky tri názvy sú registrované v sekcii Smartfóny / Mobilné telefóny, čo by mohlo podľa významu slov aj naznačovať, že niektorý z názvov sa použije pre pripravované skladateľné zariadenie. Na druhej strane registráciou označenia Flex sa vyvrátili fámy o tom, že rovnaké pomenovanie by mohlo mať aj skladateľné zariadenie od Samsungu, o čom sme informovali predvčerom.

Vo všeobecnosti sa očakáva, že LG bude vyrábať flexibilné displeje aj pre iné značky, ktoré majú v pláne predstaviť vlastné skladateľné zariadenia. Tento predpoklad vychádza z faktu, že samotný vývoj flexibilného displeja je príliš drahý na to, aby ho každá spoločnosť robila vo svojej réžii.

V tomto momente je ťažké povedať niečo s istotou o plánoch spoločnosti LG, pre budúci rok. Samotné registrované názvy môžu byť len preventívnym opatrením, pričom konečné produkty môžu byť pomenovaní úplne inak.

Podľa niektorých zdrojov predstavenie skladateľného zariadenia od LG sa očakáva niekedy na začiatku budúceho roka, pričom je v celku možné, že koncept skladateľného zariadenia v podaní LG bude dotiahnutý ešte ďalej, napríklad v podobe LG Duplex.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Samsung pripravuje smartfón s obrovským 6,7-palcovým displejom a až 6 fotoaparátmi

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.