Spoločnosť LG uviedla aj na slovenský trh svoj nový rad NanoCell televízorov. Tieto predstavujú ideálnu kombináciu výborného obrazu a zvuku a to všetko za príjemnú cenu.

Tento typ televízorov rieši bežný problém ako dosiahnuť výborné podanie súčasných filmov. Tie totiž už prichádzajú s podporou moderných formátov, obsahujú dynamicky sa meniace zábery a tie rozhodujúce okamihy sa odohrávajú v tmavom prostredí. Navyše je ideálne, ak farby zobrazené na televízore presne odpovedajú tomu, ako si to predstavoval režisér filmu.

A práve o tom sú televízory NanoCell. Hlbokú čiernu s vysokým kontrastom zobrazia tieto televízory vďaka technológii NanoBlack, presné farby vďaka Nano Color a na rozdiel od konkurencie sa kvalita zobrazených farieb nemení pri zmene uhla sledovania.

Najnovšie modely LG NanoCell televízorov predstavujú modely SM90 a SM98, ktoré používajú tzv. Full Array Dimming technológiu – model SM90 dokonca jeho Pro verziu. Znamená to, že sa dá riadiť podsvietenie každého bodu individuálne čo je základ vysokého kontrastu. Vedľa seba môže byť bod s čiernym a bielym podsvietením a presah svetla medzi bodmi je minimálny, prakticky nepostrehnuteľný. Ak bude na obraz spln Mesiaca, budete vidieť jeho ostré okraje ako aj štruktúru povrchu tejto planéty. Pre vás to tiež znamená, že v obraze môžete sledovať aj jemné detaily. Zároveň sa takto aj zvyšuje jas displeja.

Moderné sledovanie televízora však nie je len o kvalitnom obraze, ale aj o kvalitnom zvuku. A ten televízory LG NanoCell dosiahnu aj vďaka podpore moderného formátu Dolby Atmos. Ide o technológiu používanú v multiplexoch a tak si môžete kino zážitok vychutnať aj v pohodlí vašej obývačky.

LG NanoCell televízory sa vyrábajú v širokom rozsahu uhlopriečok displeja – od 49 až po 88 a teda si vyberiete pre akúkoľvek veľkosť premietacej miestnosti. Nanocell televízor sa dá aj umiestniť priamo na stenu, kedy sa zážitok zo sledovania obrazu ešte zvyšuje. Prirodzene, súčasťou NanoCell televízora je aj podstavec na stôl.

V ďalších častiach nášho seriálu sa pozrieme na špeciálne režimy LG NanoCell TV a ich zvukovú výbavu.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.