Doplnené 20. 8.: Google prezradil, prečo sa modulárne telefóny dostanú na trh najskôr až budúci rok. Problémom je ich krehkosť. Keď zariadenie spadne na zem, doslova sa rozsype. Výrobca preto musí vymyslieť nový koncept, ako smartfón udržať pokope. Dodajme, že aktuálny koncept využíval elektropermanentné magnety.

Na príchod prvých modulárnych telefónov si musíme počkať.

Project Ara bol predstavený pred viac ako rokom. Google vtedy prezradil, ako by mohli modulárne telefóny fungovať a prisľúbil, že prvé prototypy predstaví už tento rok.

Situácia sa však zmenila, pretože spoločnosť v týchto dňoch posunula oficiálne uvedenie modulárnych telefónov. Nie je známe, či sa objavili neočakávané komplikácie alebo výrobca potrebuje iba viac času. Každopádne, prvé „skladačkové“ telefóny sa objavia najskôr v roku 2016.

https://twitter.com/ProjectAra/status/633358044517154816

Koncept modulárnych telefónov je postavený na tom, že si kúpite zariadenie, ktoré umožňuje veľmi jednoduchú výmenu jeho komponentov. Pôjde v podstate o skladačku. Keď budete potrebovať výkonnejší procesor alebo fotoaparát, kúpite si žiadaný komponent a jednoducho ho vymeníte. Bez nutnosti kupovať úplne nový smartfón.

Myšlienka je to rozhodne lákavá, avšak uvidíme, ako bude reálne fungovať v praxi.

Zdroj: The Next Web

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit