LG predstaví nové funkcie fotoaparátu založené na umelej inteligencii pre model V30 na MWC 2018.

LG Vision AI
LG má všetko pripravené na to, aby predstavila na MWC 2018 aktualizovanú verziu modelu V30 s názvom V30s. Pred tým ale výrobca zdôraznil niekoľko funkcií, ktoré sa dostanú do novinky od LG. Spoločnosť tvrdí, že už viac ako rok sa zaoberá riešeniami založenými na AI a zameriava sa na rozpoznávanie obrazu a hlasu.

LG strávila viac ako rok skúmaním toho, ako by malo byť pre inteligentné telefóny implementované AI. Bolo to oveľa skôr než LG ThinQ sa prezentovalo na CES 2018. Tento výskum bol zameraný predovšetkým na vytváranie riešení založených na AI s cieľom poskytnúť jedinečnú a intuitívnejšiu používateľskú skúsenosť so zameraním na rozpoznávanie obrazu a hlasu. Výsledkom je sada technológií AI, ktorá je úzko prepojená s potrebami a používaním fotoaparátov dnešných používateľov.

Za týmto účelom spoločnosť LG oznamuje dve nové funkcie, ktoré využívajú umelú inteligenciu. Sú to Vision AI a Voice AI. Vision AI automaticky analyzuje objekty čo poslúži pre zvolenie najlepšieho režim snímania. Je podobný tomu, čo Huawei implementoval v modeloch Mate 10 a Mate 10 Pro.

Táto funkcia zohľadňuje viacero faktorov. Napríklad uhol pohľadu, farbu, odrazy, podsvietenie a úrovne nasýtenia, ktoré ponúkajú na výber z ôsmich dostupných režimov snímania: portrét, jedlo, domáce zviera, krajina, mesto, východ slnka, západ slnka a kvetina.

Všetky poznatky vychádzajú zo spolupráce s “partnerom v rozpoznávaní obrázkov“ a analyzovala ich viac ako 100 miliónov s viac ako tisíckou jedinečných kategórií na jemné doladenie algoritmov rozpoznávania. Vision AI bude tiež schopný automaticky skenovať QR kódy a funkcia automaticky upraví nastavenia tak, aby pri snímaní slabého osvetlenia zvýšila jas.

Pokiaľ ide o Voice AI, spoločnosť LG spolupracovala s Google na zavedení exkluzívnych hlasových príkazov pre službu Google Assistant. Vlani spustila 23 príkazov a ďalších deväť príkazov debutovalo na modeli V30.

Dnes bolo oznámené, že LG prestane uvoľňovať nové telefóny každý rok a namiesto toho, aby sa zamerala na hardvér bude teraz hľadať AI riešenia pre lepší používateľský zážitok. LG tiež uviedla, že niektoré z funkcií, ktoré budú debutovať v modeli V30s si budú hľadať svoju cestu aj k starším modelom. Na MWC 2018 čoskoro zistíme čo má LG  pre nás skutočne nachystané.

zdroj: androidcentral

Prečítajte si aj:

Prvé dojmy: Testujeme LG V30, telefón s najlepšou video kamerou

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.