Nové modely sa zameriavajú na hráčov hier a na profesionálov v grafickom odvetví. 

Prvým predstaveným modelom je 34″ monitor určený pre hráčov.  Jedná sa o prvý 144Hz IPS zakrivený ultrawide monitor na svete, a má označenie 34UC79G. Vysokej frekvencii sekunduje pokročilá technológia Motion Blur Reduction, ktorá pomáha zabraňovať duchom na obrazovke. Funkcia Black Stabilizer sa stará o lepší kontrast a technológiu AMD FreeSync pre dynamické upravovanie zobrazovacej frekvencie.

Medzi špecifické funkcie pre hráčov sa radí aj možnosť zobrazenia zameriavača uprostred obrazovky. A každý hráč nepochybne ocení aj kotvu na uchytenie káblika od myšky, aby ťahanie kábla neovplyvňovalo výkony v náročných hrách.

38UC99_nowat

Druhým modelom je 38″ monitor s označením 38UC99. Momentálne je to najväčší ultrawide monitor na svete a je určený najmä grafickým profesionálom alebo všetkým, čo potrebujú obrovskú zobrazovaciu plochu. Monitor má rozlíšenie 3840 x 1600 bodov a pokrýva 99 % farebného sRGB spektra.

34UC79G_nowat

Zároveň sa jedná o prvý ultrawide monitor s USB Type-C konektorom. Ten umožňuje pripájať, nabíjať a prenášať dáta z rôznych zariadení, ako napríklad zo smartphonu alebo laptopu. Pridanou hodnotou sú aj dva zabudované 10W reproduktory s podporou Bluetooth.

Ak by ste o novinky mali záujem, do predaja sa majú dostať v októbri s cenou 700 USD za 34″ herný model a 1500 USD za 38″ profesionálny model.

Zdroj: www.lgnewsroom.com

Autor: Pavol Ondruška

Značky: