Tablety tu budú s nami ešte nejakú dobu.

Pred pár rokmi bol trh s tabletmi pomerne dobre zastúpený a rovnako sa aj veľa popredných výrobcov sústredilo, aby aj v tejto oblasti prinášali vždy niečo nové. V dnešnej dobe sa počet výrobcov tabletov výrazne zredukoval, ako aj modelov na trhu. Vyzerá to tak, že LG sa zaradí medzi tých, ktorí ešte držia tablety pri živote.

Model známy pod označením LG-V426, sa zaradí do strednej triedy a doteraz bol certifikovaný spoločnosťami Wi-Fi Alliance a Bluetooth SIG. Je dlhodobo známe, že zariadenia, ktoré prechádzajú certifikáciou týmito spoločnosťami, o sebe veľa neprezrádzajú.

Z výpisov sa dozvedáme, že tablet dostane do výbavy podporu pre Bluetooth 4.2 a Wi-Fi 802.11 a/b/g/n. Práve tieto hodnoty by mohli naznačovať, že vo vnútri tabletu nájdeme nakoniec o čosi staršiu čipovú sadu, pretože novšie sady už podporujú rozhranie Bluetooth 5.0 a novšie štandardy Wi-Fi.

Okrem týchto parametrov je potvrdená aj prítomnosť Androidu 8.0 Oreo. Vzhľadom na to, že už v auguste 2018 bol uvoľnený Android 9 Pie, je táto informácia miernym sklamaním. Na druhej strane, aj model G7 ThinQ dostáva iba teraz Android 9 Pie, takže verzia Androidu je adekvátna k času uvoľnenia pri ostatných modeloch.

Spoločnosť LG sa v minulosti sústredila na modelový rad G, takže je pravdepodobné, že čoskoro sa predstaví tablet pod označením LG G Pad 5. Veríme, že do predstavenia tabletu nezostáva veľa času a mohli by sme ho spoznať už budúci týždeň na výstave CES 2019 v Las Vegas, alebo koncom februára na výstave MWC 2019 v Barcelone.

Zdroj: Phonearena

Prečítajte si aj:

Recenzia Fujitsu STYLISTIC Q738: Pracovný tablet

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.