Novinka ponúkne okrem podpory 5G aj trojicu kamier či 4 000 mAh batériu.

Už dlhšiu dobu je verejným tajomstvom, že sa juhokórejský producent smartfónov chystá začiatkom roku 2019 predstaviť svoj prvý smartfón s podporou sietí piatej generácie. Dnes už poznáme, ako názov tohto smartfónu, tak i presný dátum jeho predstavenia a tiež zopár dôležitých parametrov. Od včerajšieho dňa je vďaka prominentmému „leakerovi“, ktorým nie je nik iný ako Evan Blass, známy aj jeho konkrétny dizajn.

LG V50 ThinQ bude predstavený už 24. februára v Barcelone a ako prví ho budú mať oficiálne k dispozícii klienti amerického operátora Sprint. Po stránke dizajnu sa nápadne podobá modelu V40, ktorý juhokórejci predstavili v októbri minulého roka. Samozrejmosťou je bezrámikový dizajn, nechýba výrez displeja v jeho hornej časti, snímač odtlačkov prstov na zadnej strane či trojica horizontálne umiestnených fotoaparátov.

Práve konzervatívnejšie umiestnenie snímaču odtlačkov do zadnej časti sa môže zdať mnohým mierne prekvapujúce vzhľadom na aktuálny trend, ktorým je umiestnenie snímača pod displejom (napríklad chystaný Samsung Galaxy S10, ktorý bude predstavený len o 4 dni skôr ako LG V50), no treba úprimne priznať, že ide o osvedčenú metódu biometrickej ochrany, ktorá je stále o niečo spoľahlivejšia aj rýchlejšia, ako nová ultrazvuková technológia snímača pod displejom.

Z uniknutých fotografií je zrejmé, že LG tentoraz zmestilo zadnú trojicu kamier do tela smartfónu a nie sú už vystupujúce tak, ako tomu bolo u predošlých generácií radu V, známej vynikajúcou kvalitou zhotovených videí. Môže to znamenať, že LG buď našlo spôsob, ako jednotlivé komponenty kamery vtesnať do 7,5 mm hrubého tela, alebo bude model V50 o niečo robustnejší a hrubší ako V40–ka. Vzhľadom na vyššiu kapacitu batérie sa javí ako pravdepodobnejšia práve druhá možnosť.

O plynulý pohon vlajkovej lode sa postará najnovší špičkový procesor Snapdragon 855 od amerického Qualcommu.  LG ešte minulý mesiac oznámilo, že na MWC v Barcelone predstaví 5G smartfón so 4000 mAh batériou a inovatívnym chladiacim systémom. Ak si dáme dve a dve dohromady, je vysoko pravdepodobné, že to bude práve LG V50, ktorý bude disponovať úplne novou technológiou chladenia prostredníctvom parných komôr.

Celkovo pôsobí chystané LG V50ThinQ pomerne konvenčným dojmom. Jeho hlavnou devízou bude samozrejme podpora 5G, no vzhľadom na reálnu hodnotu využitia 5G sietí v najbližších mesiacoch či možno aj rokoch pre bežných spotrebiteľov, to pravdepodobne na konkurentov, ktorí chystajú predstavenie svojich najpútavejších noviniek v dohľadnej dobe, nebude stačiť. Otáznou pre túto chvíľu ostáva cenová politika LG, ktorá môže prekloniť misky váh práve na stranu V50–ky.

Zdroje: Android Authority, The Verge

 

Mohlo by vás zaujímať:

Toto sú kompletné špecifikácie všetkých troch smartfónov radu Samsung Galaxy S10

 

Značky: