Na test tohto satelitného prijímača sme sa obzvlášť tešili. Ľudia majú totiž v obľube veci, ktoré fungujú na prvé zapojenie, robia to, čo sa od nich čaká a všetko je jednoduché. To je presne satelitný prijímač LinBox 7 Skylink Ready.

Jeho naladenie z výrobných nastavení nám trvalo len okolo 45 sekúnd. Pritom si vyberáte jazyk na ovládanie, určujete formát obrazovky a potvrdíte frekvenciu na vyhľadávanie programov. Proces vyhľadania slovenských a českých TV kanálov (a rádií) je veľmi rýchly. Za menej ako minútu sme tak mali k dispozícii satelitné televízne vysielanie vrátane kanálov v HD kvalite. Okrem sledovania televízie sa dá využiť aj internetová časť, konkrétne je tu aplikácia YouTube, Predpoveď počasia, Wikipédia a Internetové rádiá. Všetko spolu je dodávané v malej kompaktnej škatuľke, ktorá sa dá umiestniť prakticky kamkoľvek.

Pohľad na vstupné porty zariadenia

Pohľad na vstupné porty zariadenia

Na zadnom paneli nájdete všetky dôležité pripojenia, vrátane HDMI, Ethernetu a USB portu na pripojenie USB kľúča alebo disku pre nahrávky. Na prednom paneli nájdete mechanické tlačidlá na základné ovládanie prístroja a ďalej šachtu na kódovaciu kartu. Ide o prístroj plne certifikovaný pre Skylink, a teda podporuje karty IRDETO, ICE aj M7, s týmto nebudete mať žiadny problém.

Súčasťou dodávky je šikovné diaľkové ovládanie a tiež HDMI kábel. Prístroj poháňa externý napájací zdroj. Spotreba v šetriacom režime je menej ako 1 W.

Mohli by vás tiež zaujímať články:
Skutočné kino vo vašej obývačke
Skrinka k telke ovládaná mobilom

Menu prístroja je prehľadné, slovenčina je plne podporovaná. Cez menu sa dostávate k editovaniu naladených programov, k svojim nahrávkam, ďalej k aplikáciám, nastaveniu, aktualizácii a overeniu si stavu kódovacej karty. Všetko je prehľadné a graficky dobre zvládnuté. Aktualizácia prístroja sa dá realizovať buď cez USB kľúč, s tým, že na stránke dodávateľa si stiahnete aktuálnu verziu alebo priamo cez pripojený satelit. Najnovšia aktualizácia priniesla napr. aj podporu slovenčiny vo Wikipédii, čo je veľmi príjemná vlastnosť.

Hlavné menu prístroja

Hlavné menu prístroja

Z pokročilých funkcií je tu aj Timeshift (ak si pripojíte externý disk). Nahrávky si môžete pozrieť len pomocou tohto prijímača, v počítači to nie je možné. Z aplikácií vidíme najväčší potenciál práve v YouTube, keďže cez tento prijímač sa vlastne dostane internetový obsah aj do vášho televízora.

Aplikačná výbava v prijímači, ktorá však vyžaduje pripojenie na internet

Aplikačná výbava v prijímači, ktorá však vyžaduje pripojenie na internet

Takto sa zobrazí YouTube a môžete pohodlne vyberať

Takto sa zobrazí YouTube a môžete pohodlne vyberať

Prepínanie programov trvá okolo sekundy, pri HD programoch o niečo dlhšie. K naladenému programu si môžete zobraziť aj doplnkové informácie.

A takto sa dá zobraziť doplnková informácia k vysielaniu

A takto sa dá zobraziť doplnková informácia k vysielaniu

Celkovo ide o prístroj jednoduchý na inštaláciu a ovládanie, ktorý vám prinesie dostatok zábavy pri sledovaní TV vysielania a využití doplnkových internetových aplikácií. To všetko za výbornú cenu. Viac informácií o tomto satelitnom prijímači nájdete aj na stránke www.linkbox.sk a je tu aj formulár na jeho objednávku.

Cena: 84,90 EUR
Zapožičal: AB-COM, www.abcom.sk

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.