Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Predstavitelia Vilniusu a spoločnosti Uber včera podpísali Memorandum o porozumení. Dohoda načrtáva nové partnerstvo pri spolupráci na zahájení pilotného projektu zdieľaných jázd už v blízkej budúcnosti.

Hlavné mesto Litvy bude tiež podporovať prínos regulácie zdieľaných jázd aj na národnej úrovni, pričom využije medzinárodné skúsenosti spoločnosti Uber. Miestni predstavitelia a Uber si kladú za spoločný cieľ vytvoriť pravidlá a osvedčené postupy, aby mohli spotrebitelia i štát využívať výhody digitálnej ekonomiky, postavenej na priamom dopyte zákazníka.

„Litva včera preukázala skutočné vedúce postavenie – chopila sa opatrení, ktoré maximalizujú výhody zdieľania jázd a nových digitálnych platforiem, ako je Uber, pre mestá a  obyvateľov na celom svete. Sme mimoriadne nadšení, že sme mali príležitosť uzatvoriť takúto dohodu s Vilniusom a tešíme sa na ďalší rozvoj spolupráce s týmto progresívnym mestom,“ povedal Mark MacGann, ktorý v spoločnosti Uber vedie útvar verejnej politiky pre región Európy, Blízkeho východu a Afriky.

Memorandum o porozumení podčiarkuje práve kľúčové poznatky o tom, ako môžu zo zdieľaných jázd profitovať mesto, spotrebitelia i životné prostredie.

„Tak ako v Estónsku, kde sme nedávno zahájili partnerstvo s finančnou správou, aby sme vytvorili inteligentné riešenie pre digitálnu ekonomiku, sme svedkami vízie a silného vodcovstva v ďalšom z pobaltských štátov. Dnes je takéto Memorandum o porozumení s mestom v Európe prvé svojho druhu a my veríme, že budeme mať možnosť viesť viac takýchto konštruktívnych rokovaní aj s ďalšími mestami v regióne, využiť osvedčené postupy a učiť sa od seba navzájom.“

Značky: