Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

V súvislosti s blížiacim sa obdobím sviatkov a potrebou ľudí prepravovať sa za svojimi blízkymi vo zvýšenej miere, Uber prináša niekoľko tipov a trikov ako službu čo najlepšie využívať práve počas prázdninovej sezóny. 

Obdobie najkrajších sviatkov v roku už klope na dvere a veľa ľudí tak bude cestovať za svojimi priateľmi či rodinou. Budú tiež hľadať spôsoby, ako sa dopraviť na letisko, vlakovú stanicu alebo autobus.

Uber je skvelá voľba, pretože cestujúcich od stlačenia tlačidla na svojom smartfóne po príchod odvozu delí len pár minútt – vždy a vo všetkých častiach mesta sú na ceste vodiči. Navyše, cez Uber sa môže odviezť každý bez ohľadu na rozpočet. Ak cestujúci hľadá cenovo dostupnú alternatívu, môže využiť UberX, pre vyššiu mieru komfortu je v Bratislave k dispozícii služba Comfort.

Užitočné rady od Uberu, ako aplikáciu čo najlepšie využiť počas nadchádzajúceho obdobia:

Skontrolujte svoju jazdu: Cestovanie počas sviatkov môže prebiehať v zhone, s mnohými cestujúcimi na letisku či vlakovej stanici. Aby ste nastúpili do správneho auta so správnym vodičom, overte si podrobnosti v aplikácii – či vodič vyzerá rovnako ako na fotografii, skontrolujte ŠPZ a typ vozidla.

Kontaktujte vodiča: Aby sme vám uľahčili komunikáciu s vodičom, môžete mu jednoducho odoslať správu alebo zavolať pomocou aplikácie. Môžete tiež zdieľať tip, aby vás ľahšie rozpoznal (napr. mám na sebe červenú bundu), alebo mu poslať rýchlu vopred pripravenú aktualizáciu, napríklad „som tu“, jediným ťuknutím. Vaše správy sú čítané nahlas a vodiči môžu jedným dotykom odpovedať, aby stále udržali svoju pozornosť na cestách.

Pripútajte sa: S cieľom povzbudiť cestujúcich, aby mali počas každej jazdy zapnutý svoj bezpečnostný pás, im pomocou push notifikácie priamo v aplikácii pripomíname, aby sa pripútali. Prieskum IIHS z roku 2017 ukázal, že štyria z piatich dospelých sa neobťažujú počas krátkych ciest alebo pri cestovaní taxíkom či zdieľaní jazdy pripútať. Bez ohľadu na dĺžku jazdy a na to, kde vo vozidle sedíte, chceme, aby bol každý pripútaný.

Rozdelenie cestovného: Ak zdieľate svoju Uber jazdu s kamarátmi, môžete si cestovné pomocou aplikácie jednoducho rozdeliť. Po vyžiadaní jazdy ťuknite na ikonu šípky vedľa informácií o vodičovi, vyberte možnosť „rozdeliť cestovné“, vyberte priateľov a ťuknite na „odoslať“.

Zdieľajte svoj stav: Ak sa chystáte stretnúť s rodinou alebo priateľmi, môžete s nimi v reálnom čase zdieľať svoju polohu, aby vedeli, kedy vás môžu očakávať. Keď ste už na ceste, jednoducho ťuknite na „zdieľať stav“ a pošlite im mapu vašej trasy a očakávaný čas príchodu.

Doprajte svojim priateľom a rodine jazdu: Ak ste tento rok hostiteľom vy, môžete sa o svoju rodinu alebo známych postarať ešte lepšie, ako len slávnostným jedlom a nápojmi – môžete za nich zaplatiť účet za jazdu. Či už je to priateľ, rodič, súrodenec alebo niekto iný dôležitý, môžete ich pozvať, aby sa pripojili k vášmu „rodinnému profilu“. Môžete tak jednoducho zaplatiť za ich jazdu a ubezpečiť sa, že bezpečne dorazili do cieľa pomocou sledovania jazdy v reálnom čase. Funguje to takto:

  • Ťuknite v časti Nastavenia na „pridať rodinný profil“
  • Pridajte svojich blízkych za členov profilu
  • Po ich akceptovaní budú vzdialení už len jedno ťuknutie od spoľahlivej jazdy a vy tak vďaka upozorneniam budete stále v obraze, keď budú jazdiť.

Straty a nálezy v Uberi: Môže sa to stať každému – vystúpite z Uberu a uvedomíte si, že ste na zadnom sedadle niečo zabudli. Či už ide o váš telefón, batoh, alebo dokonca topánku (áno, aj to sa už stalo), pomocou Uberu je ľahké získať späť stratené predmety. Straty a nálezy sa môžu hodiť počas zimných prázdnin, keď si rukavice, šály a klobúky zabudnete vzadu v aute. Tu je postup:

  • Najlepší spôsob, ako získať položku, ktorú ste vo vozidle nechali, je zavolať vodičovi.
  • Prejdite nadol, zadajte svoje telefónne číslo a ťuknite na POTVRDIŤ.
  • Váš telefón bude zvoniť a spojí vás s mobilným číslom vodiča.
  • Ak ste stratili telefón, zadajte telefónne číslo priateľa, ktorý sa spojí s vaším vodičom.

Tlačidlo pre núdzové situácie: Chceme, aby ste mali nástroje na získanie rýchlej pomoci v prípade, že čelíte mimoriadnej situácii. Preto sme do aplikácie Uber pridali núdzové tlačidlo.

Značky: