Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Uber dnes na európskom trhu spúšťa novú funkcionalitu. Jej cieľom je, aby jazdy cez aplikáciu boli ešte bezpečnejšie a aby bolo možné zabrániť prípadným podvodom. Ide o kontrolu identity partnerských vodičov v reálnom čase pomocou ich smartfónu, ktorá bude fungovať nielen u vodičov poskytujúcich jazdy pre cestujúcich, ale aj u kuriérov, ktorí cez platformu Uber Eats doručujú jedlo.

Uber kontrola identityUber neustále podniká kroky na ochranu integrity platformy. Aby mohol zaistiť bezpečnosť, musia vodiči a kuriéri na platforme byť naozaj tými, za ktorých sa vydávajú.

Dnes sa Uber posúva o krok ďalej a s využitím svojej technológie spúšťa kontrolu identity v reálnom čase – Uber bude vyzývať partnerských vodičov a kuriérov, aby najskôr do aplikácie nahrali svoju selfie a až potom sa budú môcť pripojiť online. Uber tak chce zabezpečiť, že vodič používajúci aplikáciu bude zodpovedať účtu, ktorý je v aplikácii uložený. Táto nová bezpečnostná technologická funkcia pomôže predchádzať podvodom a bude tiež chrániť účty vodičov a kuriérov pred zneužitím. Funkcia tiež chráni cestujúcich a objednávateľov jedla tým, že do aplikácie zavádza ďalšiu vrstvu sledovateľnosti, aby bolo jasné, že za volantom je tá správna osoba – či už ide o vodiča alebo o kuriéra.

Kontrola identity v reálnom čase je ďalšou dôležitou bezpečnostnou funkciou. Je to kľúčový nástroj na obmedzenie podvodov, zdieľania účtov a predovšetkým na udržanie bezpečnej platformy pre všetkých našich používateľov tak, že sa zabezpečí, aby partnerskí vodiči a kuriéri boli naozaj tými, za ktorých sa vydávajú,” hovorí Ash Kebriti, generálny manažér Uber pre strednú a východnú Európu.

Pred časom Uber spustil funkciu Overenie jazdy, aby používateľom pripomenul, že si pred nastúpením do vozidla majú skontrolovať, či sa vodič v skutočnosti  zhoduje s fotografiou v aplikácii. Táto pripomienka pomáha cestujúcim byť ostražitými a nahlásiť akékoľvek pochybnosti. Podporuje tiež prípadné vyšetrovanie pri oznámení možného nesúladu vo fotografiách.

Uber neustále hľadá možnosti, ako zdokonaliť používanie technológie na zvýšenie bezpečnosti. Je to silný nástroj, ktorý môže zvýšiť bezpečnosť a ochranu spôsobmi, ktoré donedávna neboli dostupné. Preferuje pri tom produkty a funkcie, ktoré môžu predchádzať problémom skôr, ako k nim dôjde.

Ako funguje kontrola identity v reálnom čase:

  • Od vodičov a kuriérov na platforme sa bude pravidelne vyžadovať, aby si na bezpečnom mieste urobili selfie na potvrdenie, toho že človek, ktorý sedí za volantom, zodpovedá profilovej fotografii majiteľa účtu. Výzva k odfoteniu sa môže prísť kedykoľvek – pri prihlásení alebo medzi jazdami či donáškami.
  • Fotografie systém porovná a ak sa nebudú zhodovať, alebo sa kontrola neuskutoční, účet bude zablokovaný a prebehne prešetrenie situácie.
  • Aj keď sú kontroly náhodné, pokiaľ cestujúci alebo objednávateľ jedla nahlási podozrenie z nesúladu medzi obrázkami, budú vykonané automaticky.
  • Aby zostalo právo na ochranu osobných údajov našich používateľov zachované, budú mať vodiči a kuriéri možnosť zvoliť si buď automatickú kontrolu pomocou biometrickej technológie, alebo čisto manuálnu kontrolu zo strany podpory Uber.

Značky: