Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nová hráčska klávesnica Logitech G PRO X TKL LIGHTSPEED a hráčska myš Logitech G PRO X SUPERLIGHT 2 prinášajú pre špičkových e-športovcov výkon, presnosť a dizajn novej generácie

Logitech G, značka spoločnosti Logitech a popredný inovátor hráčskych technológií a vybavenia, predstavila dva najnovšie produkty z oceňovaného radu PRO – hráčsku klávesnicu Logitech G PRO X TKL LIGHTSPEED a hráčsku myš Logitech G PRO X SUPERLIGHT 2.

V uplynulých troch rokoch spolupracovala skupina Logitech G so stovkami najskúsenejšími profesionálnymi e-športovcami na vytvorení novej generácie vybavenia radu PRO. Tieto nové produkty v kombinácii s hráčskym headsetom Logitech G PRO X 2 LIGHTSPEED, ktorý bol uvedený na trh na začiatku tohto roku, dopĺňajú rad PRO, ktorý ponúka najvyššiu úroveň výkonu zo všetkých obdobných produktov na hranie počítačových hier.

„Rad PRO je výsledkom našej nepretržitej snahy pomáhať e-športovcom a súťaživým hráčom hrať na vrchole svojho potenciálu a dosiahnuť víťazstvá. Dlhoročná spolupráca vyústila do vývoja nového atraktívneho portfólia radu PRO, ktoré predstavuje čistokrvnú a nekompromisnú kolekciu produktov navrhnutú pre maximálny výkon a naplnenie potrieb elitných e-športových profesionálov a najťaživejších hráčov,“ povedal Brent Barry, vedúci oddelenia e-športov a radu PRO v skupine Logitech G. „Tieto produkty sú dôkazom nášho odhodlania posúvať hranice výkonu, rýchlosti a spoľahlivosti. Vznik nového radu PRO bol možný iba vďaka nášmu mnohoročnému procesu spolupráce s profesionálnymi e-športovcami pri navrhovaní, vývoji a testovaní našich produktov, aby sme zaistili ich maximálnu úroveň výkonu, kvality a špičkových inovácií.“

Hráčska myš Logitech G PRO X SUPERLIGHT 2 je stelesnením presnosti, výkonu a spoľahlivosti, čo z nej robí nenahraditeľný nástroj na hranie na špičkovej úrovni.

Medzi najmodernejšie prvky patria hybridné opticko-mechanické spínače LIGHTFORCE, ktoré spájajú revolučnú rýchlosť a spoľahlivosť optických snímačov s presnou reakciou a hmatovou odozvou ako pri mechanických spínačoch, ktorá je medzi profesionálmi žiadaná.

Táto myš obsahuje aj úplne nový senzor HERO 2 s rýchlosťou trasovania vyše 500 palcov (12,7 m) za sekundu a rozlíšením až 32 000 DPI. Jej unikátna konštrukcia s dvojitým skenovacím poľom zvyšuje pracovný dosah a zabezpečuje plnú funkčnosť trasovania aj pri nadvihnutí alebo naklonení myši.

Na základe spätnej väzby od profesionálnych hráčov si nová myš PRO X SUPERLIGHT 2 zachováva osvedčený tvar a geometriu predchádzajúcej myši PRO SUPERLIGHT a taktiež celkovú hmotnosť iba 60 gramov.

Medzi ďalšie prednosti patria technológie triedy PRO, frekvencia 2 kHz, rozhranie USB-C, 95-hodinová výdrž batérie, kompatibilita s bezdrôtovou dobíjacou podložkou POWERPLAY, väčšie skenovacie pole a maximálna skenovacia frekvencia 25 kHz, najvyššia v tejto kategórii produktov. Klzáky myši sú vyrobené z teflónu (PTFE) bez pridaných aditív a zabezpečujú hladký chod pre okamžitú reakciu v akejkoľvek hre.

Nová bezdrôtová hráčska klávesnica Logitech G PRO X TKL bola rovnako ako hráčska myš PRO X SUPERLIGHT 2 navrhnutá v spolupráci s profesionálmi tak, aby im umožňovala hranie v turnajoch na najvyššej úrovni. Riešenie bez numerického bloku je vybavené programovateľnými klávesmi, RGB podsvietením s funkciou LIGHTSYNC, špeciálnymi klávesmi na ovládanie médií, valčekom na reguláciu hlasitosti a spoľahlivou bezdrôtovou technológiou Logitech G LIGHTSPEED. Okrem hardvérového adaptéru LIGHTSPEED sa môžu hráči pripojiť aj cez Bluetooth alebo pomocou priloženého USB-C/A káblu.

Klávesnica PRO X TKL má klávesy, ktoré sú vyrobené technológiou dvojmo vstrekovaného polybutylén-tereftalátu (PBT), aby vynikli RGB svetelné efekty LIGHTSYNC. Štandardné rozloženie kláves podporuje kompatibilitu s klávesmi iných výrobcov a prídavné mediálne klávesy umožňujú rýchly prístup pri opakovaných herných akciách (grindingu), čo bolo prianím mnohých profesionálnych hráčov. Absencia numerického bloku znamená viac priestoru pre pohyb myši – to je dôležitá prednosť pre mnoho súťažiacich.

Hráči si môžu vybrať medzi taktilnými spínačmi (GX Brown), lineárnymi spínačmi (GX Red) alebo clickacími spínačmi (GX Blue) a vďaka dodávanému prepravnému puzdru si môžu vziať klávesnicu všade so sebou. Nové vylepšenia v rade PRO, klávesnica PRO X TKL a myš PRO X SUPERLIGHT 2, boli navrhnuté s ohľadom na potreby hráčov.

U profesionálov môže aj tá najmenšia zmena vo výbave a nastavení rozhodnúť o tom, či budú môcť hrať s maximálnym nasadením alebo im len o vlások unikne prvé miesto. Dôležité sú všetky parametre – rozlíšenie, citlivosť, rýchlosť odozvy, snímaný povrch, hráčske nastavenia a ďalšie funkcie. Vďaka významným aktualizáciám softvéru G HUB a OMM majú teraz hráči ešte viac možností ovládania a konfigurácie:

  • Nové používateľské rozhranie v programoch G HUB a OMM na konfiguráciu predvolieb DPI so samostatnými ovládacími prvkami pre osi X/Y a ďalšími možnosťami.
  • Senzor HERO 2 umožňuje skopírovať nastavenia z jednej myši do druhej, aby ste mali istotu, že budete mať rovnaké nastavenie DPI ako pri vašej starej myši.
  • Klávesnica PRO X 2 umožňuje naprogramovať funkčné F-klávesy ako herné G-klávesy a ovládať tak všetky potrebné akcie. Môžete meniť predvoľby hlasových funkcií Bluevoice alebo DPI myši, spúšťať makrá na kombináciu nákupov herných položiek, kombinovať kúzla a schopnosti alebo dokonca ovládať aj svoj herný stream pomocou výkonných zásuvných modulov, vrátane tých od spoločnosti Streamlabs.
  • Technológia mikrofónu Bluevoice umožňuje hráčom hovoriť hlasno a zreteľne so spoluhráčmi aj v tých najnapätejších momentoch. Štúdiovú kvalitu zvuku je možné doplniť trochou zábavy s moduláciou hlasu a zvukovými efektmi.

Riešenie pre lepšiu budúcnosť

Okrem navrhovania najvýkonnejšieho hráčskeho vybavenia na svete sa spoločnosť Logitech snaží vytvárať aj spravodlivejší a klimaticky priaznivejší svet tým, že aktívne znižuje svoju uhlíkovú stopu. Vďaka modernizovanej a sofistikovanej konštrukcii týchto nových hráčskych produktov môžu mať hráči pri ich používaní dobrý pocit, že svojou voľbou robia aj niečo pre životné prostredie. Produkty radu PRO obsahujú recyklovaný certifikovaný vyradený plast zo starej spotrebnej elektroniky, aby mohol byť opakovane zmysluplne využitý.

Papierové obaly pochádzajú z lesov s certifikáciou FSC™ a ďalších kontrolovaných zdrojov. Výberom týchto produktov podporujete zodpovedné hospodárenie so svetovými lesmi.

Všetky produkty značky Logitech G sú certifikované ako uhlíkovo neutrálne a pri ich výrobe sú pokiaľ možno využívané obnoviteľné zdroje energie. Keď si zakúpite produkt od Logitech G, máte istotu, že jeho uhlíková stopa bola znížená na nulu vďaka podpore lesníctva, obnoviteľných zdrojov energie a klímou ovplyvnených komunít.

Cena a dostupnosť

Novými produktmi, medzi ktoré patrí aj nedávno uvedený bezdrôtový hráčsky headset PRO X 2 LIGHTSPEED, pozdvihla značka Logitech G rad PRO na vyššiu úroveň. Všetky tri produkty sú teraz k dispozícii v čiernom a bielom farebnom prevedení. Produkty v magentovej farbe budú dostupné neskôr.

Odporúčaná maloobchodná cena hráčskej myši PRO X SUPERLIGHT 2 je 169 €, hráčskej klávesnice PRO X TKL 229 € a hráčskeho headsetu PRO X 2 LIGHTSPEED 269 €. Všetky produkty je možné objednať na Slovensku teraz na webových stránkach predajných partnerov Alza.sk, Datart a PGS.sk. Od 5. do 19. septembra navyše možno získať k novému produktu predobjednávkový bonus v podobe vybranej hráčskej podložky. Všetky informácie nájdete na predajných stránkach partnerov. Informácie o akciách nájdete na stránkach vybraných partnerov.

Ďalšie informácie o celom portfóliu radu PRO môžete nájsť na adrese https://www.logitechg.com/cs-cz/products/pro.html

Značky: