Z nových produktov od firmy Logitech Master sme otestovali klávesnicu MX Key S a myš Anywhere 3S. Pripravili sme pre vás aj video predstavenie.

Novou verziou aplikácie Logi Option+ obsahuje teraz pridanú funkciu Smart Actions, ktorou dokážete spustiť viacero aplikácií naraz na jedno stlačenie tlačidla na klávesnici alebo myši. Ide vlastne o akési makrá, ktoré využijete napr. pri štarte počítača.

Klávesnica MX Keys S

Ide o zdokonalenú bezdrôtovú a hlavne podsvietenú klávesnicu, ktorá je určená na rýchle, plynulé a pohodlné písanie vďaka nízkoprofilovým klávesom Perfect Stroke. Táto komfortná klávesnica je vybavená inteligentným podsvietením, ktoré rozpozná okamih, keď sa ku klávesnici približujú ruky a automaticky prispôsobí svoj jas podľa svetelných podmienok v miestnosti. Detaily si môžete individuálne nastaviť aj v aplikácii Logi Options+.

Klávesnica je k dispozícii v grafitovej alebo svetlosivej farbe a má vylepšené rozloženie kláves s tromi novými klávesmi na vylepšenie produktivity. Nové klávesy sú prevod reči na text (diktovanie), vypnutie/zapnutie mikrofónu a písanie emoji.

Klávenica MX Keys S
Klávenica MX Keys S

Myš MX Anywhere 3S

V tomto prípade ide o novú bezdrôtovú myš, ktorá je vhodná pre používateľov zameraných na výkon, mobilitu a pohodlie pri práci. Využíva technológiu Quiet Click, vďaka ktorej je klikanie tichšie ako u jej predchodcu. Myš je vybavená optickým snímačom s rozlíšením až 8K DPI a dokáže pracovať na prakticky ľubovoľnom povrchu, vrátane skla.

Myš MX Anywhere 3S
Myš MX Anywhere 3S

Myš sa pohodlne drží v ruke a význam tlačidiel sa dá používateľsky meniť.

Myš MX Anywhere 3S
Myš MX Anywhere 3S

Prístup k udržateľnosti

Logitech aktívne pracuje na znižovaní svojej uhlíkovej stopy. Plastové diely MX Keys S a MX Anywhere 3S obsahujú certifikovaný recyklovaný plast, ktorý dáva druhý život vyradeným plastom zo starej spotrebnej elektroniky. Hliníková doska vo vnútri MX Keys S je namiesto fosílnych palív vyrobená s použitím obnoviteľných zdrojov energie, čo znižuje vplyv na emisie uhlíka. Papierové obaly pochádzajú z lesov s certifikáciou FSC a ďalších kontrolovaných zdrojov.

MX Anywhere 3S
MX Anywhere 3S

Ceny a dostupnosť

Novinky je možné zakúpiť u predajcov Nay, Alza a Datart. Odporúčaná maloobchodná cena MX Keys S je 119 eur,a MX Anywhere 3S za 99,99 eur. Aplikáciu Logi Options+ je možná stiahnuť zdarma na logi.com/optionsplus.

Zdroje: vlastné, Logitech

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.