Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Videobar typu „všetko v jednom“ celým radom funkcií podporuje rovnocennú reprezentáciu všetkých účastníkov pri rokovaniach v zasadačkách.

Spoločnosť Logitech predstavuje Rally Bar Huddle – špičkové videokonferenčné zariadenie typu „všetko v jednom“ pre malé konferenčné miestnosti. Rally Bar Huddle je navrhnuté tak, aby poskytovalo všetkým pracovníkom rovnocenné podmienky účasti na videokonferenčnom stretnutí (equitable meeting) bez ohľadu na to, či sa zúčastňujú na diaľku alebo sú prítomní priamo v miestnosti. Rýchlo sa inštaluje, jednoducho používa a jednoducho integruje s ovládačom Tap IP prostredníctvom systému CollabOS.

So zmenou dizajnu kancelárskych priestorov, ktorým sa firmy snažia vytvárať viac miest pre spoluprácu zamestnancov s hybridnou formou práce, rastie aj význam zasadačiek. Podľa výskumu spoločnosti Futuresource plánuje do AV technológií pre malé rokovacie miestnosti investovať až 68 % firiem.

„Malé konferenčné miestnosti vznikajú rýchlejšie, než ich firmy dokážu vybaviť zariadeniami na videokonferencie,“ hovorí Scott Wharton, generálny riaditeľ divízie Logitech B2B. „Rally Bar Huddle sme od základu navrhli tak, aby mal optimálne funkcie s využitím umelej inteligencie (AI) pre moderné stretnutia s rovnocenným zastúpením účastníkov a zároveň bol cenovo dostupný pre akúkoľvek firemnú zasadačku.“

Rally Bar Huddle je určený pre miestnosti, do ktorých sa zmestí až šesť osôb a zabezpečuje, aby bol každý účastník dobre vidieť a počuť. Vzdialených účastníkov konverzácie víta vstavaná umelá inteligencia pre spracovanie videa v rozlíšení 4K. Vďaka prepracovanému systému prenosu zvuku je Rally Bar Huddle dvakrát hlasnejší ako videokonferenčné zariadenie Logitech MeetUp. Pokročilé snímanie zvuku prostredníctvom šestice mikrofónov umožňujúcich filtrovať zvuky z požadovaných smerov a potlačenie šumu na báze umelej inteligencie vytvára prirodzený zážitok zo schôdzok aj pre zamestnancov, ktorí sa zúčastnia vzdialene.

Pokračujúce vylepšovanie a aktualizácia softvéru pridáva do Rally Bar Huddle pokročilé funkcie, ako je RightSight 2. S RightSight 2 získajú tímy prístup k funkciám AI, ako sú napríklad Speaker View, ktoré detekuje a zobrazuje aktívneho rečníka a zároveň zobrazuje celú miestnosť, alebo Grid View, ktorá poskytuje každému účastníkovi ekvivalentné zastúpenie vďaka detekciám tvárí a priblíženiu každej osoby tak, aby mala na obrazovke samostatný rámček. Podporuje aj integráciu s funkciami Zoom Rooms Smart Gallery, Microsoft IntelliFrame a pod.

Rally Bar Huddle je možné používať tromi spôsobmi – funguje s vyhradeným počítačom so systémom Windows či ChromeOS, v režime s vlastným zariadením používateľa (BYOD) alebo v režime bez externého počítača, kedy podporované videokonferenčné aplikácie bežia v samotnom zariadení. Rally Bar Huddle spolupracuje s poprednými videokonferenčnými platformami, vrátane Microsoft Teams, Zoom a Google Meet.

IT teamy zvládnu pripraviť zasadačku na videokonferenciu s novým, práve vybaleným Rally Bar Huddle v priebehu niekoľkých minút. Po inštalácii potom môžu sledovať stav miestnosti, vykonávať aktualizácie alebo upravovať nastavenia prostredníctvom jediného cloudového nástroja Logitech Sync. Vďaka funkcii Sync Insights je tiež možné vyhodnocovať využitie zasadacích miestností v priebehu času.

Organizácie si môžu Rally Bar Huddle prispôsobiť pre zvláštne prostredie alebo tak, aby čo najlepšie vyhovovalo ich podmienkam. Ľahko čistiteľný kryt pomáha udržiavať videokonferenčné zariadenie čisté v zdravotníckych i vzdelávacích prostrediach. Svetlo sivý poťah ponúka alternatívu k východiskovej grafitovej farbe.

Cena a dostupnosť

Rally Bar Huddle bude celosvetovo dostupný v júli 2023 prostredníctvom autorizovaných predajcov a na webe www.logitech.com za odporúčanú maloobchodnú cenu 1 999 €. Funkcie RightSight 2 budú k dispozícii na jeseň 2023.

Značky: