Je najnižšia od roku 2011.

BankMyCell je spoločnosť, ktorá sa venuje vykupovaniu telefónov. A táto firma tvrdí, že lojalita používateľov iPhonov je aktuálne na historickom minime. Argumentuje pritom svojou štatistikou, ktorá vznikla na vzorke 38-tisíc majiteľov telefónov.

Práve toľko telefónov vykúpila spoločnosť v období od októbra 2018. Zo štatistiky vyplýva, že 26% používateľov, ktorí predávali svoj iPhone X, si ako náhradu vybralo telefón s Androidom. BankMyCell ďalej uvádza, že 7,7% majiteľov telefónov Samsung Galaxy S9 prešlo k Applu a opačným smerom menilo značky 18% používateľov.

Najzaujímavejšou informáciou z celej štatistiky je celková lojalita k iPhonom, ktorá je aktuálne na úrovni 73% a to je najmenej od roku 2011. Najvyššia lojalita bola pritom len pred dvoma rokmi, vtedy dosahovala 92%. Samozrejme, stále hovoríme o údajoch jedného obchodu, takže v žiadnom prípade to netreba generalizovať.

Bez ohľadu na to, určitý pokles predaja iPhonov hlásia aj iné štatistiky. Kantar uvádza, že iPhone mal v Amerike za posledný štvrťrok 36% trhový podiel, čo predstavuje 2,4% medziročný pokles. Dôvodov, prečo ľudia menia iPhony za Android môže byť niekoľko. Kvalita Android zariadení sa každým rokom zvyšuje a to aj v segmente strednej triedy. Z hľadiska pomeru cena/výkon je tak Android v strednej triede lepšia kúpa ako niekoľkoročný iPhone.

Medzi vlajkovými loďami sú lákadlom inovácie, ktoré v posledných rokoch prinášajú práve výrobcovia Android telefónov. V tomto smere medzi sebou najvýraznejšie súperia Samsung a Huawei, Apple ich viacmenej iba dobieha. Obrovskou výhodou americkej firmy je však špičkový ekosystém, ktorý je pre mnohých používateľov dôvodom, prečo vo svete iOS ostávajú aj naďalej.

Zdroj: bgr

Prečítajte si aj:

Aký iPhone kúpiť: XS alebo o 300 Eur lacnejší XR?

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit