Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Slováci si sporia. Podľa štatistík ČSOB takmer polovica (45%) pravidelne prostredníctvom trvalých príkazov. Ostatní si odkladajú bokom sumu, ktorú sa im v daný mesiac podarí z výplaty ušetriť. Peniaze si najčastejšie dávajú na sporiace účty. V súvislosti so Svetovým dňom sporenia, ktorý je už túto sobotu (31.10.), ponúkame niekoľko praktických rád a zaujímavostí.

Najčastejšie si odkladáme na sporiaci účet 

Sporiaci účet je najčastejším produktom, prostredníctvom ktorého si podľa štatistík ČSOB ľudia sporia. Rozdiel medzi mužmi ženami veľký nie je (48 %:52 %). Priemerný vek človeka, ktorý si odkladá peniaze bokom, je 46 rokov.

Najviac si sporia Bratislavčania a Trenčania

240 eur je priemerná suma, ktorú si človek jednorazovo vloží na sporiaci účet. Tí, ktorí si sporia pravidelne prostredníctvom nastaveného trvalého príkazu, si na sporiaci účet posielajú každý mesiac v priemere viac ako 60 eur. Najviac si sporia ľudia žijúci v bratislavskom a trenčianskom regióne.

Vedeli ste, že … Svetový deň sporenia vyhlásili na kongrese v Miláne v roku 1924, v roku 1989 ho schválilo OSN. Jedným z hlavných cieľov je zvýšenie povedomia verejnosti o význame úspor pre domácnosti a ekonomiku krajiny.

Sporiaci účet Depozit

Tento sporiaci účet je vhodný pre ľudí, ktorí si chcú odkladať peniaze bokom, zhodnotiť ich, no zároveň ich mať dostupné v prípade potreby. Výška vkladu na tento sporiaci účet je bez obmedzenia. Prístup k peniazom je 35 dní od zadania žiadosti, jedinečným benefitom je však možnosť predčasného výberu bez sankcie raz do mesiaca až do výšky 25% zo zostatku na sporiacom účte z predchádzajúceho dňa.

Sporiaci účet s Extra úročením

Tento sporiaci účet je určený pre ľudí, ktorí si sporia pravidelne každý mesiac štartujúc od sumy 15 eur. Výška vloženej sumy je bez obmedzenia.

Sporiace účty sú bez poplatku a vklady vrátane úrokov sú chránené Fondom ochrany vkladov. Aktívni bankoví klienti sú odmenení vyššou úrokovou sadzbou o 0,5% smerom nahor.

Sporiaci účet sa dá v ČSOB založiť rýchlo a jednoducho aj z pohodlia obývačky. Stačí  sa prihlásiť cez online klientsku zónu Moja ČSOB.

Aj pri sporení je jednoduché mať svoje financie pod kontrolou prostredníctvom mobilnej aplikácie ČSOB SmartBanking.

Značky: