Ľudia telefón stále používajú, aj napriek riziku výbuchu.

Nedávny prieskum prezradil, že ľudia stále používajú smartfón Samsung Galaxy Note 7. A to aj napriek tomu, že sa vo svete objavilo viacero prípadov, kedy tento telefón samovoľne explodoval, zakazujú ho letecké spoločnosti a samotný výrobca ukončil jeho predaj aj výrobu a žiada, aby používatelia telefón vypli, nepoužívali ho a vrátili ho.

Mnohí používatelia si však nedajú povedať a aj preto je aktuálne na trhu viac aktívne používaných telefónov Galaxy Note 7 ako modelov LG V20, HTC Bolt či OnePlus 3T. Podaktoré smartfóny, ako Sony Xperia XZ či Google Pixel a Pixel XL, však problémový telefón od Samsungu z hľadiska počtu aktívnych používateľov už predbehli.

Výrobca sa v minulosti pokúsil obmedziť používanie telefónu viacerými softvérovými aktualizáciami, ktoré okrem iného obmedzili maximálnu možnú kapacitu nabitia batérie na 60%. Najnovšia aktualizácia však nabíjanie batérie úplne znemožní.

Ako prvý operátor vydá aktualizáciu americký T-Mobile, začiatkom januára budú jeho kroky nasledovať AT&T a Sprint. Zatiaľ nie je známe, či a kedy sa dostane aktualizácia aj do Európy, resp. k nám. Galaxy Note 7 po aktualizácii zobrazí na displeji notifikáciu s informáciami o tom, ako telefón vrátiť a znemožní jeho ďalšie nabíjanie.

Zdroj: Android Authority, CNET

Prečítajte si aj:

Smutný príbeh Galaxy Note 7 končí. Samsung pozastavuje predaj, definitívne ukončil výrobu (doplnené)

 

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit