Maguss je MMORPG plné mágie, čarov a odvarov rôzneho druhu. Ak máte radi svet Pottera a nebavil vás Pokémon Go, tak táto hra je ako stvorená pre vás!

Hru sme našli relatívne náhodou, resp. nám po dlhšej dobe vyskočil status na Facebookovej stránke Magussu. Aj sme zabudli, že taký projekt existuje. V roku 2016 vznikol ako startupový projekt, ktorý presiahol požadovanú finančnú podporu. Vývojári sa pustili sa do vývoja, ktorý sa neustále predlžoval a finančné prostriedky prestávali stačiť. Snažili sa totiž hru doviesť k dokonalosti. A oplatilo sa! Hra nás nesmierne nadchla už po prvých pár minútach hrania.

Predstavte si, že sa zrazu vaše okolie premení na miesto plné mágie, zvláštnych stvorení a rôznych nástrah. Ale skúsme si to prejsť pekne poporiadku. Po inštalácii hry si musíte založiť konto, prípadne sa prepojiť s inými známymi sociálnymi sieťami. Potom si idete klasicky vytvoriť postavu, kde máte na výber zo štyroch rôznych tried – druid, rogue, warden, paladin. Postavu si môžete upraviť v rámci možností, ktoré hra umožňuje. Čiže si môžete zmeniť nejaké fúzy, bradu, farbu vlasov, tvar vlasov a pod. Následne vás sprievodca prevedie základnými prvkami hry a vysvetlí čo a ako. Tutorial môžete preskočiť, ale odporúčame si ho aspoň preklikať, lebo vám nejaké mechaniky môžu ujsť. Napr. také varenie lekvárov, či kúzlenie samotné.

Následne sa môžete pustiť s veľko vervou do samotného hrania. Do levelu 5 môžete zabíjať len príšerky, ktoré sa nachádzajú rôzne rozmiestnené a tak sa môžete levelovať a pripravovať na reálny boj hráč proti hráčovi (PvP).

Po boji vidíme koľko skúseností sme získali, koľko boj trval a aké odmeny sme dostali. V profile si môžeme následne pozrieť aj detailnejšie informácie o profile.

Ako si vybrať pre vás správnu „classu“ sa dozviete v tomto videu:

Do hry boli pridané len pred pár dňami aj nové prvky, ktoré vám predstavil herný dizajnér Braňo Pančura:

Veľmi dlho ste to viacerí spomínali a konečne môžete bojovať o svoje územia, zaberať nové od iných hráčov a vidieť, kto ma teritórii najviac.
Takisto sme pridali Social Auru ktorá sa aktivuje, ak ste s niekym spolu pri sebe. Takže už máte dôvod volať svojich kamošov do hry.
Myslím, že toto sa vám bude páčiť.

Ako to celé vyzerá a ako sa Maguss v reáli hrá si môžete pozrieť na tomto videu od Skylent Games:

Maguss je od slovenských tvorcov, konkrétne stojí za ním Ondrej Tokár so svojím tímom a pevne dúfame a veríme, že ho Wizards United od Niantic nepochová, lebo je to naozaj krásna hra, ktorá má obrovský potenciál! Vyskúšajte si ju, sme si istí, že si ju zamilujete!

Hru si môžete stiahnuť na iOS a Android zdarma:

Google Play
App Store

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

7 najlepších hier pre viac hráčov na mobilných zariadeniach

Značky: