Nejde však o plošný problém, vyskytuje sa iba na niektorých zariadeniach zo série 11 a pravdepodobne ide o softvérovú chybu.

Niektorí majitelia iPhonov série 11 (11, 11 Pro a 11 Pro Max) postrehli, že displej ich zariadenia sa správa zvláštne, resp. samovoľne zmení za určitých okolností odtieň.

Chyba sa prejavuje tak, že displej iPhonu po odomknutí alebo prepnutí do tmavého režimu, prípadne aktivácii funkcie Night Shift dostane zelený odtieň. Tento problém nastáva náhodne, ale náhodne aj zmizne, resp. sa samostatne odstráni, čo môže znamenať, že ide o chybu softvéru, nie hardvéru. Postihnutí používatelia tvrdia, že sa to začalo diať po aktualizácii softvéru na verziu iOS 13.5, resp. iOS 13.5.1. Zelený odtieň displeja síce samovoľne zmizne, no opätovne sa vracia, čo majiteľov daných zariadení obťažuje.

Apple, iphone

Zdroj: 9to5mac.com

Tento problém by mal byť odstránený novou aktualizáciou, ktorú aktuálne Apple testuje v poslednej fáze – iOS 13.5.5 Public Beta. Ak sa tak neudeje, tak je možné, že budú majitelia postihnutých zariadení pristúpiť k reklamácii. Aktuálne tak nezostáva nič iného, iba čakať na novú aktualizáciu alebo vyskúšať Apple Beta Program, v ktorom je už nový softvér dostupný.

Prejavuje sa tento problém aj na vašom Apple zariadení? Ak áno, dajte nám o tom vedieť v komentároch pod článkom.

Zdroj: 9to5mac.com

Prečítajte si aj:

Speaking up on racism: k aktuálnemu dianiu v USA sa vyjadril aj CEO spoločnosti Apple, Tim Cook

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE