Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Mapy.cz dnes pridali ďalšiu novinku pre Slovensko. K leteckým snímkam najnovšie pribudla beta verzia plánovača vodáckych trás. K existujúcim ikonkám auta, MHD, bicykla a chodca pribudla vo funkcii Plánovanie trás aj ikonka vodáka. S jej pomocou si vodáci ľahko naplánujú trasu plavby po všetkých významných tokoch na Slovensku, ktorých dĺžku si navyše môžu prispôsobiť.

Plánovač vodáckych trás na Slovensku funguje rovnako ako v Českej republike. Na mape sú zvýraznené rieky, ktoré sa dajú splavovať. Vďaka plánovaču si na nich vodáci naplánujú trasu, a dozvedia sa tak informácie napríklad o dĺžke vybraného úseku. Do šiestich riek, ku ktorým získali Mapy.cz dáta, boli pridané aj ďalšie užitočné vodácke informácie. Pri plánovaní splavu na riekach Hron, Orava, Revúca, Belá, Nitra, Čierny Váh sa používatelia dozvedia i to, kde sú najlepšie nástupné a výstupné miesta, aké hate, pereje a prítoky ich pri plavbe čakajú, ktoré mosty a kempy budú míňať alebo kde sa na ceste občerstviť. Informácie o riekach budú postupne dopĺňané o fotografie, ktoré na Mapy.cz môžu pridávať samotní používatelia.

Plánovač řek Mapy_cz_nowat

S niekoľkými tisíckami kilometrov vodných tokov v mapových podkladoch spoločnosti Seznam.cz sa výhľadovo počíta i vo verzii pre mobilné zariadenia. Naplánovanú trasu je možné zatiaľ uložiť do funkcie batôžku a prípadne vziať so sebou na rieku v tlačenej podobe. Počet prístupov na Mapy.cz zo Slovenska stúpol v júli o viac ako tretinu po tom, čo Seznam.cz pridal nové letecké snímky. V júni totiž Mapy.cz zaznamenali necelých šesťdesiattisíc návštev, zatiaľ čo v júli ich bolo viac ako deväťdesiattisíc. Pripomeňme tiež, že aplikácia Mapy.cz ponúka offline podklady pre Slovensko a súčasne sa v jej funkcii s ikonkou batôžku dajú nájsť tipy na zaujímavé miesta v okolí, kde si aplikáciu otvoríte. Medzi blízke plány tímu Mapy.cz patrí doplnenie vodáckych trás o informácie o počasí.

Značky: