Rwanda sa stane prvou krajinou na africkom kontinente, v ktorej sa budú vyrábať smartfóny.

Afrika poskytuje množstvo vzácnych materiálov, ktoré využívajú aj technologické spoločnosti. Aj preto treba brať správu o začatí produkcie smartfónov v Rwande za skvelú a prevratnú. O novinke ako jeden z prvých informoval portál AndroidPolice.

Mara X a Mara Z predstavujú dva lacné smartfóny s operačným systémom Android One. V africkej krajine Rwanda boli kompletne navrhnuté a budú tu aj vyrábané. Dizajnovo ponúkajú pomerne veľké rámy, displeje IPS 18:9 s rozlíšením 720 × 1440 pixelov a 5,5 či 5,7-palcovú uhlopriečku.

Smartfóny Mara prichádzajú s podporou duálnych SIM kariet alebo TF kariet. Na zadnej strane sa nachádzajú dva objektívy a snímač odtlačkov prstov. Nabíjanie alebo pripojenie k počítaču bude pomocou USB-C vstupu. Mara X a Z dostanú procesor MediaTek MT6739 a Snapdragon 435, čím sú porovnateľné s inými smartfónmi nižšej kategórie. Stále nie je isté, ktorú verziu operačného systému Android Mara dostane, zdroje hovoria o Android 8.1 alebo Android 9.

Produkcia smartfónov v Rwande otvára otázku rozšírenia produkcie aj iných inteligentných zariadení na africkom kontinente. 

Mara X s parametrami 16 GB internej pamäte bude stáť v prepočte 130 amerických dolárov, zatiaľ čo Mara Z s 32 GB pamäte 190 amerických dolárov. V prípade kúpy mimo Rwandy bude cena samozrejme vyššia.

Zdroj fotografií: AndroidPolice

Zdroj: AndroidPolice

Prečítajte si aj:

Dostupnejší web pre nevidiacich: Google vylepšuje prehliadač Chrome

Značky: