Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Technologická spoločnosť Mastercard a Československá obchodní banka vyhlásili vôbec prvú spoločnú výzvu Fintech Challenge v rámci akcelerátora Start it @ČSOB. Určená je pre mladé digitálne firmy v strednej Európe, ktoré prinášajú inovácie do sveta financií. Prihlášky sú otvorené aj pre startupy zo Slovenska. Ich uzávierka je 28. marca 2024.

„Budúcnosť patrí pripraveným a tým, ktorí sa neboja púšťať do nových nápadov. Práve startupy majú výrazný potenciál priniesť funkčné inovácie, ktoré budú zároveň bezpečné a spoľahlivé. Banky sú už dnes v podstate technologické firmy a nemôžu stáť bokom od súčasných trendov. ČSOB sa preto rozhodla spojiť sily so svojím dlhoročným partnerom Mastercard v jedinečnej výzve Fintech Challenge. Podporíme tým revolučné nápady, ktoré dokážu zlepšiť naše služby,“ hovorí Michaela Bauer, členka predstavenstva ČSOB v Prahe, ktorá je zodpovedná za technológie, inovácie a operations.

Výzva Fintech Challenge je určená startupom a inovatívnym tímom, ktoré pôsobia nielen v oblasti fintech, ale aj umelej inteligencie, optimalizácie procesov a podobne. Dôležité je, aby účastníci prinášali inovácie vo svete financií buď pre koncových zákazníkov a klientov, alebo pre firmy a korporácie. Prihlásiť sa môžu právnické osoby, ale tiež iba teraz vznikajúce tímy mieriace na slovenský trh. Program je určený pre záujemcov zo Slovenska, Českej republiky, Poľska, Maďarska, Nemecka alebo Rakúska.

Vybrané fintechy získajú podporný program s top odborníkmi: päťmesačný mentoring, individuálnu pomoc a unikátne startupové workshopy zamerané na produkt a overenie dopytu po ňom, prepojenie na zaujímavých obchodných partnerov, zabezpečenie vizibility pre startup vrátane pitchu na Demo dni a pomoc v prekonávaní typických prekážok v oblasti fintech. Prihlásiť sa možno na stránkach startit.csob.cz.

„Startupy majú síce veľký potenciál, ale, bohužiaľ, často aj vysokú úmrtnosť. Tieto mladé firmy potrebujú expertnú pomoc, čas na rast i podporu partnera, ktorý má know-how. Presne to ponúkame my ako globálny digitálny a technologický líder. Zároveň si uvedomujeme, že platobný sektor sa bez inovácií nezaobíde. To je tiež jeden z dôvodov, prečo túto výzvu vyhlasujeme spoločne s naším dlhodobým partnerom na českom trhu – ČSOB,“ dodáva Jana Lvová, generálna riaditeľka spoločnosti Mastercard pre Slovensko a Českú republiku.

Táto aktivita spája jedinečné odborné znalosti dvoch veľmi silných hráčov v prospech startupov, ktorých majitelia účasťou v akcelerácii navyše nestratia nad svojimi spoločnosťami majetkovú kontrolu. „Hľadáme inovatívne nápady s vysokým trhovým a rastovým potenciálom. To všetko očakávame od plne angažovaných tímov odhodlaných zlepšovať svoje kompetencie a s jasným ťahom na komerčný úspech. My im na oplátku podáme pomocnú ruku v nastavení biznisu a poskytneme prístup ku kľúčovým partnerom,“ upresňuje Zuzana Paulovics, líderka akcelerátora Start it @ČSOB.

Inovatívne digitálne riešenia dlhodobo podporuje aj spoločnosť Mastercard. „Pre mladé digitálne firmy je to unikátna príležitosť, ako urýchliť svoj biznis a zároveň minimalizovať riziká pri vstupe na trh,“ zdôrazňuje Viktor Gřešek, business development manager v spoločnosti Mastercard.

Partnerom Fintech Challenge sa stali aj Česká fintechová asociácia a FinTech Hub CEE.

Značky: