Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový program Crypto Source rozšiřuje bezpečné, spoľahlivé a dôveryhodné služby Mastercard.

Spoločnosť Mastercard predstavila nový program Crypto Source, ktorý umožňuje finančným inštitúciám ponúkať zákazníkom bezpečné funkcie a služby na obchodovanie s kryptomenami.

Podľa tohoročného prieskumu Mastercard New Payments Index 29 % respondentov z celého sveta vlastní kryptomenu ako investíciu. Ďalších 65 % by zároveň uvítalo, aby banky a finančné inštitúcie ponúkali služby súvisiace s kryptomenami.

V spolupráci s licencovanými a regulovanými prevádzkovateľmi kryptomenových úložísk tak partnerské finančné inštitúcie Mastercard získajú prístup ku komplexným službám pre nákup, držanie a predaj vybraných kryptoaktív rozšírené o ďalšiu ponuku služieb v oblasti identity, kybernetickej bezpečnosti a poradenstva. Program Crypto Source navyše dopĺňa aj nástroj Mastercard Crypto SecureTM, ktorý podporuje vydavateľa kariet v dodržiavaní právnych predpisov. V oblasti kryptoaktív tak Mastercard ponúkne bankám a finančným inštitúciám moderné technológie podporujúce predaj a nákup kryptoaktív, možnosť výberu a platenia kryptomenami, nástroje na odhaľovanie podvodných transakcií alebo správu kryptomenových programov od vývoja produktu až samotné zavedenie technológie a následné uvedenie na trh.

„Dôvera je pre podnikanie Mastercard zásadná. To, s čím dnes prichádzame, je ucelený prístup k službám, ktorý pomôže otvoriť digitálny ekosystém kryptomien ďalšej miliarde používateľov bez obáv o bezpečnosť a spoľahlivosť. Investíciami do startupov CipherTrace alebo Ekata sme získali unikátnu kombináciu nástrojov, vďaka ktorým môžeme našim zákazníkom a spotrebiteľom ponúknuť technicky najvyspelejšie riešenie na trhu,“ uviedol prezident kybernetického a analytického útvaru Mastercard Ajay Bhalla.

V rámci podpory tohto programu Mastercard rozširuje aj partnerstvo a spoluprácu s blockchainovou platformou Paxos Trust Company, ktorá bude partnerským bankám zabezpečovať služby úschovy a obchodovania s kryptoaktívami. Mastercard potom s využitím jej technológií začlení tieto nástroje do rozhrania bánk. Výsledkom budú hladko fungujúce nástroje a služby pre spotrebiteľov.

„Náš záväzok je jednoduchý – preskúmavať oblasť technológií pre kryptomeny a digitálne aktíva v snahe ponúknuť zákazníkom voľbu v spôsobe platenia. Dnešok rámuje dôležitý krok v našom celosvetovom úsilí o sprístupňovanie kryptomien, či už ide o otvorené bankovníctvo či overovanie identity, analytické nástroje alebo monitorovanie podvodov, ale aj riešenie pre zúčtovanie. Vítame výsledky spolupráce s Paxos, ktoré finančným inštitúciám prinášajú bezpečné a spoľahlivé technológie. Naše produktové inovácie pre oblasť kryptomien dovolia nasadenie vo veľkom meradle a prinesú finančným inštitúciám jedinečné príležitosti, ako ponúkať svojim zákazníkom nové služby,“ uviedol riaditeľ digitalizácie v spoločnosti Mastercard Jorn Lambert.

„Mastercard má výkonnú sieť finančných inštitúcií na celom svete. Táto ponuka, za ktorej vývojom stoja Paxos a Mastercard, umožní bankám a ďalším inštitúciám ponúkať zákazníkom na celom svete najrýchlejší a najspoľahlivejší prístup ku kryptomenám. Veľmi si ceníme spoluprácu so spoločnosťou Mastercard v úsilí o sprístupnenie oblasti digitálnych aktív širokej verejnosti,“ vyhlásil šéf stratégie v spoločnosti Paxos Walter Hessert.

V posledných niekoľkých rokoch Mastercard v spolupráci so svojimi zákazníkmi i partnermi predstavil rad nových služieb a funkcií, ktoré sprístupňujú kryptomeny a zvyšujú ich bezpečnosť aj spoľahlivosť. Okrem toho sa objavujú nové technológie, vytvorené v spolupráci s Finicity, Ekata, RiskRecon alebo CipherTrace. Táto jedinečná kombinácia služieb ponúka zapojeným finančným inštitúciám možnosť priamej správy investícií spotrebiteľov do kryptoaktívnych aktivít. Mastercard navyše bankám, štátnym orgánom a ďalším subjektom ponúka v tejto oblasti aj konzultačné služby.

Program Crypto Source sa teraz pripravuje na pilotné spustenie, podrobnosti o jeho širšej dostupnosti budú oznámené neskôr.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.