Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Mastercard dnes v Európe predstavila svoj nový program Fintech Express, ktorý má začínajúcim fintechovým spoločnostiam zjednodušiť vstup na trh a podporiť ich v ďalšom rozvoji. Program podporuje inovátorov v oblasti elektronických platieb, ktorým uľahčuje spoluprácu so spoločnosťou Mastercard a jej partnermi pri uvádzaní nových fintech produktov do praxe. Vďaka silnému partnerstvu a odborným znalostiam, technológii a globálnej sieti spoločnosti Mastercard sa teraz startupy budú môcť sústrediť na inovácie a posúvať tak hranice digitálnej ekonomiky.

Program Mastecard Fintech Express startupom umožňuje rýchlejšie vstúpiť na trh a pokračovať v rozvoji presne podľa ich potrieb:

  • Prístup: získanie oprávnenia Mastercard License a s ním i prístup do celosvetovej platobnej siete vďaka jednoduchšiemu vstupnému procesu
  • Rozvoj: získanie štatútu Express Partner vytváraním jedinečných technologických spojenectiev so všetkými výhodami dostupnými zo strany spoločnosti Mastercard
  • Kontakty: spojenie s kvalifikovaným partnerom Express Partner a využitie zázemia spoločnosti Mastercard znamená vstup na trh v priebehu niekoľkých dní

Program je určený pre fintechové spoločnosti, ktoré chcú medzi svoje produkty zaradiť platobné riešenia, pre technicky orientované startupy zamerané na nové segmenty trhu i pre už zavedené firmy, ktoré chcú inovovať prostredníctvom vhodných partnerstiev. Akonáhle firma získa status Express Partner, zjednoduší sa pre ňu zavádzanie platobných riešení a celý proces sa skráti z mesiacov na dni. Partneri so štatútom Express Partner zároveň ťažia zo všetkých výhod, ktoré plynú z role Qualified Engage Partner.

V posledných rokoch boli európske startupové spoločnosti hnacou silou rozvoja digitálnej ekonomiky. Nové technológie postupne prenikajú do našich každodenných životov mnohými rôznymi spôsobmi, či už ide o mobilné platby, prístup k zdrojom či elektronický obchod. Fintechové spoločnosti sa už stali neoddeliteľnou súčasťou a významným stavebným kameňom existujúcej platobnej infraštruktúry. Pre fintechové spoločnosti v celej Európe je Mastercard uznávaným partnerom a dnešným oznámením ďalej rozširujeme našu podporu, ktorá týmto firmám umožňuje napĺňať svoje ambície rastu a rýchleho rozvoja nových produktov,“ povedal prezident európskeho zastúpenia spoločnosti Mastercard Mark Barnett

Railsbank, globálna banková platforma pre bankové služby (Baas) je jedným z prvých hráčov, ktorí spojili svoje sily v rámci programu Express Partner. „Odvtedy, čo sa v roku 2017 pripojili k nášmu oceňovanému programu Start Path, posilnila naša spoločná spolupráca s Railsbank digitálnu ekonomiku tým, že umožnila fintechovým spoločnostiam uvádzať nové technológie do života ľahko a rýchlo,“ uviedol Mark Barnett.

Program Mastercard Fintech Express funguje v rámci rozsiahlej fintechovej platformy Mastercard Accelerate. Táto platforma startupom a mladým firmám poskytuje podporu v priebehu ich rozvoja a transformácie, od vstupu na trh až po celosvetový rozmach. Platforma Mastercard Accelerate zahŕňa štyri kľúčové programy: Fintech Express, Start Path, Engage a Developers.

Fintechovým spoločnostiam pôsobiacim v Európe poskytujú smernice EÚ pre otvorené bankovníctvo úplne nové možnosti pre ich obchodné modely. Otvorené bankovníctvo je pre tradičnú finančnú spoločnosť príležitosťou na spoluprácu s fintechovými firmami, ktorým umožňuje poskytovať klientom inovatívne produkty jednoducho a pritom bezpečne,“ dodal Mark Barnett. Práve s cieľom podporovať, umožňovať a zabezpečovať čo najširší výber finančných služieb v Európe uviedla nedávno spoločnosť Mastercard sadu nástrojov a riešení Open Banking Solutions.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.